Política

La fiscalia demana que es repeteixi amb altres magistrats el judici a la mesa de Torrent

El ministeri públic considera que la sentència va ser “arbitrària”

El TSJC va absoldre l’expresident del Parlament, Campdepadrós, Costa i Delgado

La fiscalia vol que es repeteixi el judici a la mesa de Roger Torrent. El ministeri públic ha demanat al Tribunal Suprem que anul·li el judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un delicte desobediència i es torni a repetir amb nous magistrats, segons informa l’agència ACN. El TSJC va absoldre Torrent, Eusebi Campdepadrós, Josep Costa i Adriana Delgado en considerar que no van tenir la intenció de desobeir els requeriments del Tribunal Constitucional (TC) quan van admetre a tràmit dues resolucions sobre l’autodeterminació i la monarquia espanyola. En canvi, el fiscal apunta que la sentència no estava prou fonamentada i la veu “arbitrària” i “allunyada de la realitat”, segons el recurs.

En el seu escrit, el ministeri públic al·lega que l’absolució per part del tribunal va ser “absolutament arbitrària” i sota “criteris valoratius no racionals, apartats de tota lògica o aliens a qualsevol paràmetre d’interpretació sostenible en dret”. Afegeix que la sentència va ser “aliena a les màximes d’experiència i apartades del cànon constitucional de valoració racional de la prova”. En un escrit molt dur, el fiscal Antonio Pablo Rives dona la raó al vot particular de la sentència del TSJC i diu que els altres dos magistrats van prendre una decisió “absolutament faltada de fonament i allunyada de la realitat”.

Per fonamentar el seu recurs, el fiscal fa servir els arguments que el mateix Tribunal Constitucional (TC) va esgrimir el gener del 2020 al·legant que el Parlament havia “tornat a vulnerar l’ordre constitucional i estatutari” en admetre a tràmit propostes de resolució el contingut de les quals era “objectivament contrari a la Constitució i no era difícil de constatar”, tenint en compte sentències prèvies del TC i els requeriments enviats a la Mesa. Per tot això, la fiscalia no només demana la nul·litat de la sentència i que el tribunal la torni a dictar per argumentar-la millor, sinó que demana repetir el judici amb uns altres magistrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll