Política

ADMINISTRACIÓ

Girona suma 11 milions al pressupost

L’increment pressupostari permetrà fer un pas endavant en projectes com la comissaria de Santa Eugènia

Facilitarà així mateix fer front a l’augment de preu dels subministraments

L’Ajuntament de Girona preveu sumar 11 milions d’euros al pressupost previst per a aquest 2023, principalment per destinar-los a inversions (4,93 milions del total) i a fer front a l’augment del preu dels subministraments i incrementes de sous, gràcies al desbloqueig de 6 milions de romanent. Aquesta proposta, fruit d’un acord entre l’equip de govern (JxCat-Junts i ERC-AM) i el grup municipal del PSC-CP, s’haurà d’aprovar en un ple municipal extraordinari la primera setmana d’abril.

“En el seu moment vam explicar el perquè era millor per a la ciutat no presentar una proposta de pressupost, que hagués implicat retallades a causa del context inflacionista de l’economia i a la manca de recursos suplementaris de l’Estat. Amb aquests canvis que hem acordat portar a Ple, tirarem endavant inversions molt importants per a la ciutat i farem front a l’augment de cost de subministraments i serveis, gràcies a la bona gestió del pressupost del 2022”, ha subratllat la tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda i Règim Interior, M. Àngels Planas.

El vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, valora positivament l’“ampli acord al qual hem arribat”. “Treballarem fins a l’últim dia del mandat perquè la ciutat tiri endavant. I així ho hem fet amb les inversions, fent una aposta clara en la millora dels equipaments culturals i esportius, en els quals aportem uns 2 milions d’euros. Concretament, es tracta d’1,3 milions d’euros en l’àmbit esportiu i 670.000 en l’àmbit cultural. Tan important és fer noves instal·lacions com mantenir, millorar i actualitzar les que ja tenim”.

El pla d’inversions

El pla d’inversions, amb una xifra total de 4.939.209,86 euros, inclou projectes rellevants per a la ciutat, com la urbanització de l’entorn i la compra de mobiliari per a la futura comissaria de Santa Eugènia, ubicada a Can Burrassó (365.000 euros); la climatització dels centres cívics de Sant Narcís i Onyar (350.000 euros), o el pla de millora dels equipaments esportius, que incorpora un vestidor nou per al Pavelló Municipal de Palau 2, la renovació de les calderes i el programari de gestió de la piscina de Santa Eugènia-Can Gibert, els lavabos adaptats del Camp de Futbol del Pont Major i un camp de futbol 11 a Torres de Palau (1.296.269,98 euros).

També l’aparcament

L’augment pressupostari també permetrà avançar en projectes com l’aparcament dissuasiu de Mas Gri (285.115 euros), les actuacions previstes en el projecte La Vora (100.000 euros) i 4 Rius i 1 Séquia (300.000) i les previsions dels projectes Next Generation GiroNat (45.358,15 euros) i Menja’t Girona (391.181,83 euros). A més, es comprarà el local de l’actual seu del Bòlit. Centre d’Art Contemporani del Pou Rodó (440.000 euros); s’executarà el projecte de l’edifici de La Volta (15.000 euros); s’enderrocarà un edifici del carrer de l’Acàcia que està en mal estat (40.000 euros), i es farà el projecte d’una nova pista esportiva a la zona de l’Esquerra del Ter (20.000 euros).

“Els 5 milions d’euros en inversions permetran fer obres importants, com acabar la urbanització i el mobiliari de la nova comissaria de Can Burrassó, arranjar l’aparcament dissuasiu de Mas Gri, o arreglar els sistemes de climatització dels centres cívics de Sant Narcís i Onyar. A més, hi ha partides importants per avançar en la millora dels nostres espais naturals, en l’execució de projectes del fons Next Generation, i també dels equipaments esportius. Són inversions que segur seran molt ben valorades per la ciutadania”, ha afegit Planas.

L’aportació anual de la compra de la Col·lecció Tomàs Mallol del Museu del Cinema (152.822,36 euros); el fons bibliotecari (40.000 euros); la part restant de l’adquisició d’un edifici destinat a Serveis Socials al barri de Can Gibert del Pla (270.528,24 euros); eines del sistema informàtic municipal (525.000 euros); equipament per al Teatre Municipal (20.000 euros), i una part pendent de pagament de les expropiacions de la finca de l’antic mercat de Santa Eugènia (281.934,30 euros) completen la relació d’inversions per al 2023. L’acord entre el govern i el grup municipal del PSC inclou també, fora del que és estrictament pla d’inversions, l’actuació als pisos de l’Aurora del Pont Major i la reparació del col·lector de sanejament del carrer de Joaquim Vayreda.

Pel que fa als romanents de tresoreria del 2022, l’Ajuntament de Girona ha tingut un superàvit de 6.000.000 d’euros que podrà destinar aquest 2023 a fer front a l’augment dels subministraments, principalment gas, electricitat i combustibles per als autobusos urbans, amb un import total d’1.969.995 euros; a l’execució d’accions previstes en el nou contracte de neteja i recollida i tractament de residus de la ciutat (2.234.553 euros), i despeses de personal (2.308.175 euros), entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona