Política

POLÍTICA

Duran i Lleida, nou president de la patronal espanyola de supermercats

L’exdirigent d’Unió Josep Antoni Duran i Lleida ha estat nomenat president de la patronal espanyola de supermercats Asedas. A partir d’ara representarà els interessos de les grans cadenes com ara Mercadona, Dia o Lidl, que en formen part: de fet, les empreses d’Asedas representen un 75% de la superfície de distribució alimentària a l’Estat. A parer de l’organització, és la persona indicada per rellevar en el càrrec al fins ara president Antonio Garrigues Walker, també expolític. Considera que Duran “reforça i dona continuïtat als valors de diàleg i recerca del consens” i ha tingut “una gran trajectòria”. En aquest sentit, l’exportaveu de CiU al Congrés ha subratllat en un comunicat que el sector de la distribució alimentària és “creador de feina i riquesa, fonamental per la vertebració territorial d’Espanya” i “essencial” per als ciutadans.

Duran compaginarà aquesta nova feina amb la direcció d’onze aeroports del Brasil que pertanyen a AENA, que gestiona des de mitjan novembre de l’any passat. Va ser llavors quan l’expolític democristià va haver de renunciar del càrrec de conseller d’AENA, però per assolir noves responsabilitats.

Quan la seva vida política se’n va anar en orris en quedar Unió sense representació al Parlament i al Congrés, fet que va condemnar el partit a l’extinció, Duran i Lleida es va aferrar al món de l’empresa, on ha seguit tocant llocs de responsabilitat. El món d’Unió s’ha ressituat bàsicament al voltant d’organitzacions empresarials com Foment del Treball, dirigida per l’exdiputat de CiU Josep Sànchez Llibre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia