Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

El front d’Avdiivka ja és el segon per la intensitat dels combats després de Bakhmut

Fonts prorusses diuen que l’Exèrcit ucraïnès està traslladant peces d’artilleria a la zona de Bakhmut

Ucraïna admet la duresa de la situació al voltant de la ciutat d’Avdiivka, al nord de la capital regional de Donetsk, on s’han intensificat els combats en l’última setmana amb alguns avanços en el nord de les forces russes, que en paral·lel continuen intentant prendre la ciutat de Bakhmut.

“És dur, molt dur, (els russos) estan pressionant. Fins al moment no han aconseguit res”, ha dit en una entrevista amb Ràdio Llibertat el cap de l’administració militar de la ciutat d’Avdiivka, Vitaliy Barabash.

Barabash ha assegurat que la situació en Avdiivka s’està semblant cada dia més a la de Bakhmut, l’epicentre dels combats entre les forces russes i ucraïneses. “En Bakhmut hi ha entre 200 i 300 bombardejos al dia, a vegades fins i tot més. Aquí és el mateix”, ha assenyalat.

Barabash ha reconegut que al nord d’Avdiivka els russos van assolir un cert èxit, però estan en una zona a l’abast del foc ucraïnès, ja que les seves tropes controlen les altures dominants. “Per això (els russos) tenen moltes baixes en aquest front”, ha afirmat.

La localitat d’Avdiivka, situada a uns 70 quilòmetres al sud de Bakhmut, és un altre bastió ucraïnès en el Donbass i és bombardejada des de fa mesos.

Les forces russes tracten de prendre aquesta ciutat situada en la línia de front des de 2014, quan va començar la guerra entre les tropes de Kíiv i els separatistes prorussos.

Segons Andréi Marochko, representant de les autoritats imposades per Rússia a la regió de Lugansk, l’Exèrcit ucraïnès està portant més equips d’artilleria a Donetsk i, en particular, als voltants de Bakhmut.

Marochko, citat per mitjans russos, ha assegurat que es tracta tant de sistemes soviètics com fabricats a Occident.

Mentrestant, l’analista militar Vitali Kiseliov ha opinat que la captura de Bakhmut per les tropes russes facilitaria la conquesta d’Avdiivka, que les tropes russes tracten d’envoltar des del nord i el sud.

Amb tot, altres experts bèl·lics han considerat que les forces russes estarien prioritzant l’ofensiva d’Avdiivka davant la de Bakhmut, que s’està estancant, igual que els combats en Vuhledar, una altra important ciutat ucraïnesa en l’est del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona