Política

SUCCESSOS

Denuncien 273 estafes per internet a Palafrugell durant el 2022

Al llarg del 2022, es van aixecar 900 actes per qüestions relacionades amb l’ordenança de civismes

S’han efectuat 246 controls d’alcoholèmia en el darrer any on s’han fet 1.600 proves i un 10% d’aquestes han resultat positives

Palafrugell ha registrat 273 denúncies per estafes a internet durant el 2022. Es tracta del delicte que més ha augmentat al municipi en el darrer any, segons les dades del balanç de la Junta de Seguretat que es va fer aquest dilluns i que recull l’agència Acn. Pel que fa a la resta de fets delictius, hi ha hagut 49 robatoris a l’interior de domicilis i el robatori a l’interior de cotxes han baixat respecte de l’any anterior, amb 71 en total. També hi ha hagut 23 robatoris en establiments comercials, quatre en empreses i 12 amb violència.

Paral·lelament, s’han fet 175 detencions, de les quals 118 han estat per part de la Policia Local. Així, s’han produït 132 delictes contra la seguretat viària, on 62 eren per conduir sota els efectes de l’alcohol, 27 per no tenir el permís de conduir i 2 per conduir sota els efectes de les drogues. Pel que fa a les campanyes de trànsit, s’han fet 246 controls en el darrer any on s’han fet 1600 proves d’alcoholèmia i un 10% d’aquests han resultat positius.

Sobre les denúncies per l’ordenança de civismes s’han aixecat 900 actes i mig miler d’actes per la infracció de la llei de protecció ciutadana.

Aquestes són algunes de les dades que es van exposar a la Junta de Seguretat que es va celebrar al municipi aquest dilluns i que va comptar amb la presència del cos de Mossos d’Esquadra, del de Policia Nacional, Guàrdia Civil, Bombers, tècnics de Protecció Civil i la pròpia Policia Local. Des del consistori asseguren que a la trobada es va posar de manifest que el municipi “té una bona salut a nivell de seguretat, amb unes xifres delinqüencials molt baixes malgrat la seva complexitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia