Política

Un any i 10 mesos de presó per als dos joves que van amenaçar de mort Albert Rivera

No ingressaran a presó perquè no tenen antecedents i perquè se'ls ha aplicat l'atenuant de confessió

Els dos exmembres de les JERC acusats d'amenaçar de mort el líder de Ciutadans, Albert Rivera, el setembre del 2007, han acceptat aquest matí un any i 10 mesos de presó. A més, hauran d'indemnitzar el polític i la seva dona amb 2.500 euros.

La pena ha estat, finalment, per un delicte d'amenaces. La fiscalia, en canvi, demanava inicialment per als dos joves dos anys de presó per un delicte d'atemptat a l'autoritat i per intimidació greu a un membre de l'assemblea legislativa.

Els fets van passar el 19 de setembre del 2007. Josep Maria E.V. i Jordi G.F., que aleshores tenien 18 anys, van amenaçar de mort el líder de Ciutadans, enviant-li a casa seva de la Garriga una carta intimidatòria i una foto seva pintada de vermell i amb un cartutx de bala al front. Aquesta missiva la signava l'organització Segadors Catalans.

A la carta, els joves "invitaven" Rivera i el seu partit a abandonar Catalunya i, si no cessava en dos mesos la seva "política incoherent" i "anticatalanista", seria "expulsat per la força o enterrat per sempre". També deien que "no volien utilitzar la bala" que li havien enviat.

En conèixer-se el cas, el 21 de setembre els acusats van enviar un correu electrònic a C's en què es disculpaven i es retractaven de les seves amenaces. Aquest fet va permetre rastrejar el missatge i descobrir els sospitosos.

El jutge d'instrucció va dictar una ordre d'allunyament contra els dos joves. Jordi G.F. no es podia acostar a menys de 1.000 metres de la casa de Rivera, i Josep Maria E.V., veí de Cànoves, molt a prop de la Garriga, no podia entrar en aquest municipi.

En fixar la pena, s'ha tingut en compte l'agreujant de discriminació per motius ideològics i l'atenuant de confessió. Els dos joves van admetre els fets davant dels Mossos d'Esquadra.

Rivera, satisfet
Després de conèixer l'acord a l'Audiència de Barcelona, Rivera s'ha mostrar satisfet. "Aquestes condemnes són bones per a la societat. Signifiquen que la justícia actua", ha recordat Rivera. Amb la sentència dictada, ha desitjat "que a Catalunya i Espanya no es torni a repetir un cas com aquest". També ha opinat que els dos condemnats no haurien de seguir militant a les JERC. Espera que s'apliqui el règim intern i siguin expulsats definitivament.

La indemnització de 2.500 euros per a ell i la seva dona, ha concretat Rivera, la destinaran a un programa de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT).

L'advocada dels joves, Maria Teresa Velasco, s'ha mostrat "satisfeta" pel resultat del procés. Els seus clients no van haver de passar el "tràngol" d'un judici complet. A més, no ingressaran a la presó, ja que no tenen antecedents i la pena és inferior a dos anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA