Política

CiU fa 32 anys que és al govern

CiU, amb l'alcalde Xavier Lluch, i el PSC, amb Josep Solé com a nou cap de llista, són els partits que ja han confirmat els candidats. ERC no té candidat i IpF no l'ha presentat

CiU fa 32 anys que governa al poble i hi manté el poder de convocatòria. En les eleccions del 2003, Jaume Llopart es va presentar per últim cop a les municipals i va obtenir cinc regidors i, un altre cop, el govern local. El 2007, tot i que hi havia un altre candidat, Xavier Lluch, la federació va mantenir el mateix suport i només va registrar una davallada de vots d'un 2%. Ara Xavier Lluch es torna a presentar a les municipals esperant “renovar la confiança dels ciutadans, perquè s'ha treballat força i bé”. Lluch explica que durant aquest mandat s'ha construït la nova escola, una vella reivindicació de l'Ajuntament, de fa deu anys, que es va aprovar i iniciar en període del tripartit i que està previst que s'inauguri a final d'any; a més, diu que s'han fet actuacions a la via pública, com ara la creació d'un parc i la nova entrada a Guardiola de Font-rubí, que s'inaugurarà diumenge, i que s'ha actuat per donar resposta a la crisi de les famílies; finalment, destaca que s'ha mantingut l'Ajuntament en un equilibri financer. Per al pròxim mandat, Lluch proposa fer un magatzem municipal, millorar els serveis dels barris, actuar als camins i treballar per aconseguir el casal de joves, entre altres infraestructures.

Els Independents per Font-rubí continuen presentant candidatura –són la segona força política al municipi, ara amb Francesc Suriol al capdavant, tot i que de moment no han fet públic el candidat– i la direcció d'ERC diu que no hi ha candidat. El PSC canviarà en aquestes eleccions de candidat i hi presentarà Josep Solé, en substitució de Pere Cantons, que va encapçalar la llista el 2007. Amb Solé ja en són tres els candidats que el partit ha presentat al poble. Si el 2007 va ser Cantons, el 2003 va ser Maria Sabaté qui va encapçalar la llista. Font-rubí és un dels municipis petits de l'Alt Penedès, amb un cens de 1.466 habitants, i en les últimes eleccions municipals hi va haver un 73,95% de participació. CiU va obtenir 390 vots; els Independents per Font-rubí, 202; ERC-AM, 112, i el PSC-PM, 77. El PP va presentar candidatura i va rebre quatre vots. En aquestes eleccions, el PP torna a presentar-hi candidatura.

Xavier Lluch
CiU
Es va presentar a les eleccions municipals el 2007, en substitució de l'històric dirigent de CiU Jaume Llopart, i va mantenir els suports al poble. Ara repeteix al capdavant de la federació.
Josep Solé
PSC
És el segon candidat que ja ha estat confirmat per a les eleccions. Serà la primera vegada que concorrerà a les municipals com a cap de llista de la formació. El 2007 hi van presentar Pere Cantons.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.