Política

Alt Penedès

ICV prioritzarà la defensa del transport públic

Els ecosocialistes es presenten a sis municipis amb les sigles d'ICV-EUiA i EPM

Defensaran l'enoturisme i aposten per la creació d'una mancomunitat forta per construir la vegueria

Els candidats d'ICV-EUiA i l'Entesa que es presentaran a les eleccions del 22 de maig a l'Alt Penedès d'Olesa de Bonesvalls, la Granada, Torrelles de Foix, Gelida, Sant Sadurní d'Anoia i Vilafranca del Penedès s'han marcat com a objectiu prioritzar l'acció institucional per millorar el transport públic, el reforç dels serveis socials i d'atenció a les persones i “l'impuls a la comarca d'un nou model productiu que generi ocupació verda i de futur”. Els candidats i representants ecosocialistes a l'Alt Penedès confien poder ser clau en la definició dels nous ajuntaments i marcar la línia de les polítiques d'esquerres de la comarca. Qui ha estat la veu dels ecosocialistes al Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Diego Díez, candidat de l'Entesa a la Granada, considera que els partits que es presenten sota les sigles ecosocialistes “comparteixen uns ideals socials i ambientals: “Creiem en el treball en equip, per aquests motius apostem per sumar esforços. Avui ja som una opció municipal i comarcal per a més del 60% de la població de l'Alt Penedès.”

La coalició considera prioritari per al territori la connexió ferroviària amb capitals com ara Tarragona i Barcelona i també amb autobús a nivell intern de comarca, l'aposta per l'enoturisme vinculat a la indústria del vi i el cava, la rehabilitació i l'optimització energètica dels equipaments i els habitatges, el comerç de proximitat –en especial en l'àmbit alimentari– i l'economia social d'atenció i cura de les persones. La coalició apunta que una de les línies d'actuació en el pròxim mandat serà el treball per millorar la xarxa de polígons industrials. Els ecosocialistes volen treballar per “posar en comú els polígons industrials en les millors àrees –per així evitar la dispersió d'esforços i el consum desorbitat de sòl i recursos– i establir mecanismes compensatoris entre municipis”. El mateix plantejament mancomunat el fan extensiu a grans equipaments esportius i culturals de gestió municipal i a serveis com ara les borses d'habitatge i els de defensa dels consumidors.

Iniciativa i l'Entesa destaquen que els últims anys hi ha hagut als municipis de la comarca “un interessant debat sobre el futur del Penedès”, amb unes línies de treball que “aparentment generen un consens ampli” i que queden plasmades en “bons documents” com ara la Carta del Paisatge i, més recentment, el III pla estratègic del Penedès, però que, “fins al moment, no s'estan materialitzant a la pràctica”. En aquest sentit consideren que és hora de portar a la realitat les conclusions d'aquests documents i construir la vegueria a partir de propostes concretes com ara la d'un Penedès en xarxa formulada per Som Penedès, que aposta per una gran mancomunitat.

LES FRASES

Ja som una opció municipal i comarcal per a més del 60% de la població de l'Alt Penedès
Diego Díez
cANDIDAT dE L'eNTESA A LA gRANADA
“Hi ha hagut un debat sobre el Penedès que genera un consens. Cal passar a la pràctica
Text conjunt de les sis candidatures d'ICV-EUiA i EPM en les Municipals de l'Alt Penedès
Apostem per l'enoturisme, l'optimització energètica i el comerç de proximitat
Aida Girona
Número dos de la candidatura d'ICV a Vilafranca


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona