Política

polinyà

CiU, ICV-EUiA i ERC signen un acord de govern per al canvi “que volia el poble”

Entenen que, en no ser el PSC la força més votada, la ciutadania exigia el relleu

Defensen que el pacte s'hagi retardat per garantir el màxim consens

Els grups municipals de CiU, ICV-EUiA i ERC van formalitzar ahir l'acord de govern que garantirà una majoria estable a l'Ajuntament de Polinyà. Els ecosocialistes s'han afegit al pacte –que ja incloïa els nacionalistes i els republicans– tres setmanes després del ple d'investidura de l'alcalde, el convergent Ramon Mayoral. Tot i això, totes tres formacions tenen clar que el retard ha permès que el document que marcarà la línia a seguir garanteixi el màxim consens en el futur. “Encara que sigui laboriós, és molt millor tenir marcades les prioritats abans de governar”, va afirmar Mayoral.

“Volíem un govern fort i que pugui arribar al final del mandat. I encara més tenint present que a l'oposició hi haurà el PSC, que ve de tenir la majoria absoluta”, hi va afegir el nou alcalde, que pren el relleu de Pepita Pedraza, primera edil durant 16 anys. “Vam parlar amb el partit socialista i tot tendia a la continuïtat”, va afirmar la portaveu d'ICV-EUiA, Felisa Garcia, que, al marge de garantir “les polítiques socials i d'igualtat, la transparència i la màxima contenció”, també veia imprescindible “un canvi d'actitud a l'hora de fer política”, copsat en les inquietuds de la ciutadania. Atès que CiU va ser la força més votada, i que els altres partits amb representació al ple són PxC i el PP, l'acord s'entreveia lògic, encara que no es comencés a concretar fins a la mateixa investidura, en què ICV-EUiA va decidir votar en blanc per no entorpir l'elecció de Mayoral, amb l'únic suport d'ERC: “Abans ens havien deixat missatges que potser no vam saber llegir del tot”, va reconèixer l'alcalde.

“Som molt feliços. Des del primer moment vam deixar l'acord obert a les forces que podien compartit els mateixos objectius”, va dir la representant d'ERC, Anna Fernàndez, que, en relació amb l'anterior govern, va recordar que “el tarannà és conseqüència de les polítiques”, i que “ara no és temps de fer obres, sinó de treballar per a les persones”. Mari Carmen Gámez, coordinadora local d'EUiA, coincideix amb les prioritats: “La responsabilitat i la governabilitat s'imposen encara que algú, en l'àmbit polític, no ho vegi bé.”

Un cartipàs d'organització transversal

El cartipàs de Polinyà destaca pel fet que no està organitzat per àrees, sinó que els membres del govern assumeixen regidories que no estan subordinades les unes amb les altres, cosa que permet una organització transversal. Ramon Mayoral i Joaquim Padrós (CiU), el primer tinent d'alcalde, seran els únics edils amb dedicació exclusiva, i Felisa Garcia treballarà el 50% de la jornada laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.