Política

política

CiU reforça el Congrés amb Carles Pàramo

Anirà de tercer a la llista de CiU, que es presentarà dijous, darrere de Jordi Xuclà (CDC) i Montse Surroca (UDC)

L'alcalde de Roses, Carles Pàramo (CDC), serà el número tres de la llista de CiU a les generals, que es farà pública oficialment divendres. La federació de CiU de Girona vol tenir els deures fets i, si no hi ha novetats de darrera hora, vol presentar una llista al Congrés i al Senat forta i potent. A més, des de CiU, tampoc no es vol deixar cap serrell pendent i es volen retornar fidelitats i constàncies. No és estrany, doncs, que l'home que els ha reconquistat Roses i que ja va fer campanya en les passades per anar al senat, hagi estat tingut en compte ara. L'executiva de l'Alt Empordà va proposar Pàramo, si bé el seu nom ja corria pels passadissos polítics de Girona.

Ball de diputats

L'aposta de CiU aquesta vegada és forta. Els balla el tercer diputat, que CiU pot recuperar amb sacrificis, tot i els vents favorables que els bufen. La previsible davallada del PSC és una oportunitat per a molts. CiU ha apostat per la feina feta revalidant el treball de Jordi Xuclà (CDC) i Monte Surroca (UDC), els quals van ser ratificats sense problemes. El Senat el reforça amb l'experimentat i veteraníssim polític Joan Bagué (CDC) i, de segon, Pere Maluquer (UDC). El que encara no ha estat del tot tancat és el tercer lloc, que per la llei de la paritat ha de ser per a una dona.

Els grills encara canten dins ERC

Les negociacions pel cap de cartell d'ERC per Girona avancen amb salts endavant i endarrere. Dins i fora. A dins, des de les diferents comarques s'estan presentant propostes, com per exemple Marta Payeró, alcaldessa de Verges, i Joaquim Sabrià, de Parlavà i, pel senat, Miquel Bofill. A l'Alt Empordà aporten en Jaume Domènech. Aquests en són, però, alguns exemples. I, a fora, amb oferiments que ha anat fent ERC sense resultats. El que sí és cert és que l'estratègia d'Oriol Junqueras de desmarcar-se de tot allò que recordi el tripartit ha desconcertat més d'un. Per a molts és incomprensible no revalidar l'Entesa, on ERC tenia un senador per Girona. El congrés nacional a Girona ho ha de tancar tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.