Política

L'ONU reconeix Palestina com a estat observador

138 dels 193 països membres de les Nacions Unides donen suport a la resolució, 9 voten en contra i 41 s'abstenen

La votació desperta l'eufòria als carrers de Ramal·là

L'Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) ha aprovat aquest dijous el reconeixement de Palestina com a “estat observador no membre” de l'ONU. La resolució s'ha aprovat per 138 vots a favor, 9 en contra i 41 abstencions.

La històrica votació s'ha celebrat poc abans de les onze de la nit (hora catalana) després d'una emotiva intervenció del president palestí, Mahmud Abbas, que ha defensat la resolució que eleva l'estatus de l'Autoritat Nacional Palestina d'“entitat observadora” a “estat observador no membre”.

La proposta palestina ha obtingut el suport de 138 dels 193 països membres i l'oposició de 9 estats, entre els quals Israel, els Estats Units o el Canadà. Els 41 restants –com Alemanya o el Regne Unit–, han optat per l'abstenció.

L'aprovació de la proposta reconeix indirectament un estat palestí a les Nacions Unides, que tot i que no serà membre de ple dret, permetrà a l'ANP tenir accés a organismes internacionals com el Tribunal Penal Internacional.

La decisió de l'ONU ha provocat l'eufòria entre els milers de palestins que han seguit la votació en directe des de Ramal·là.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.