Política

“Llavors de llibertat” homenatge a en Josep Serra “Cala”

Es dedica un documental a la memòria de l'independentista català que a la Catalunya va ser un dels iniciadors de Ràdio Arrels i l'escola Arrels, d'Aire Nou de Bao i president del Casal de Perpinyà

S'ha iniciat una campanya de micromecenatge per poder finançar el documental Llavors de llibertat. Cala i la generació oblidada dedicat a la memòria de Josep de Calassanç Serra i Puig “Cala”, independentista català que a la Catalunya va ser un dels iniciadors de Ràdio Arrels i l'escola Arrels, d'Aire Nou de Bao i president del Casal, entre moltes altres activitats en defensa de la catalanitat. Originari de Barcelona, i resident des dels anys 70 a la Catalunya Nord, Cala va ser un dels fundadors de Terra Lliure.

El març de 2012, mesos després de la seva mort, es va crear la Comissió Homenatge Cala, amb la intenció d'organitzar diferents actes d'homenatge. Aquesta comissió està formada pel Casal de Perpinyà, Arrels, Aire Nou de Bao, Catalunya Nord per la Independència (ANC), la Llibreria, CAL, Alerta Solidària, Llibertat.cat i CDMMM. I un dels seus principals projectes és el documental Llavors de llibertat.Va començar-se a gravar la primavera del 2012. Durant aquest any de gravacions i entrevistes, al nord i al sud de l'Albera, s'ha fet un recorregut de la mà d'algunes de les persones amb qui en Cala va compartir la vida i la lluita: Blanca Serra, Eva Serra, Dolors Serra, Carme Travesset ‘la Petita', Josep Vidal ‘el Marinu', Pere Iu Baron, Marcel Casellas, Aleix Renyé, August Gil Matamala, Pere Manzanares i Hervé Pi.

Llavors de llibertat és un homenatge al Cala, però a l'hora vol ser “un homenatge col·lectiu a una generació sense la qual seria difícil entendre el procés que està vivint el nostre país.”El documental ressegueix la història de l'independentisme i pren com a fil conductor el compromís de Josep de Calassanç Serra 'Cala' - mort el desembre del 2011 a la Catalunya Nord- i de la seva generació. Igualment s'evoca en el documental el paper important d'en Cala en la creació i promoció del teixit associatiu nord-català del que han nascut ràdios, escoles, i moviments socials en defensa de la identitat catalana de la Catalunya Nord i dels Països Catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.