Política

La cadena valenciana “s'exilia” a Catalunya

Acció Cultural organitzarà la cadena humana a Alcanar com a denúncia de la “censura” del govern espanyol

L'entitat interposarà un recurs contra la prohibició de la convocatòria que s'havia de celebrar a Vinaròs i que ha estat prohibida adduint raons de seguretat

Acció Cultural (ACPV) ha informat que continua endavant amb la Cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat, tot i que aquesta es trasllada a Alcanar (Montsià), més enllà del límit administratiu entre Catalunya i el País Valencià. Després de la prohibició per part de la subdelegació del govern espanyol a Castelló, al·legant raons de seguretat, l'entitat manifesta a través d'un comunicat la seva sorpresa per la prohibició i ofereix diàleg a la delegació del govern espanyol. ACPV lamenta “la negativa a qualsevol tipus de diàleg o possible alternativa” i anuncia que la convocatòria es trasllada com a “denúncia de la censura i de defensa de la democràcia i dels drets de reunió i manifestació”.

Acció Cultural ha informat que va rebre fa una setmana una telefonada de la subdelegació del govern espanyol a Castelló de la Plana en què s'informava que no hi havia cap problema per a la celebració de la convocatòria. L'entitat afegeix que “sorprenentment” aquest dilluns ha rebut una comunicació en què la subdelegació del govern informa que prohibeix la cadena humana per problemes de trànsit.

ACPV assenyala en el seu comunicat, que el secretari de l'entitat, Toni Gisbert, s'ha posat en contacte personalment amb el subdelegat del govern espanyol a València, Luís Santamaría, i amb el subdelegat a Castelló, David Barelles “oferint en els dos casos diàleg i els ha demanat una solució alternativa que permeta l'eliminació dels problemes de trànsit i al mateix respecte el dret de manifestació i d'expressió”.

Segons l'associació, “lamentablement, la delegació del govern espanyol s'ha mostrat absolutament tancada, negant-se a qualsevol tipus de diàleg o possible alternativa, cosa que fa pensar que la decisió de la prohibició està motivada políticament”.

Indefensió jurídica

ACPV denúncia que el fet que la comunicació de la prohibició hagi estat feta amb menys de dos dies d'antelació a la realització de l'acte, “col·loca l'organització en una situació de clara indefensió jurídica perquè, encara que és possible presentar un recurs, és evident que la resposta vindrà després de la realització de l'acte”. Amb tot, l'entitat anuncia que presentarà recurs a la prohibició.

Així mateix, segons ACPV, la convocatòria continua endavant, tot i que a Alcanar (Montsià). L'organització avança que realitzarà simbòlicament la 'Cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat “a l'altre costat del riu Sénia, en el territori de Catalunya, i es constituirà com a Cadena humana Valenciana en l'exili, enllaçant igualment amb els protagonistes de la Cadena humana de Catalunya, tal i com estava previst, com a expressió de denúncia de la censura i de defensa de la democràcia i dels drets de reunió i manifestació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona