Política

Interior munta un dispositiu sense precedents

Espadaler demana als participants en la Via “consciència i tolerància”

2.465 mossos, pendents de la cadena

“No hi ha experiències prèvies.” Amb aquest argument, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va demanar ahir a tots els participants en la Via Catalana que actuïn amb “consciència i tolerància” en una diada que va qualificar d'“extraordinària”.

El principal repte de la jornada, va explicar el conseller, serà la mobilitat amb afectacions al trànsit entre la 1 del migdia i les 6 de la tarda. I és que la cadena humana que recorrerà el país de nord a sud serà “un fet nou” tant per als participants com per als organitzadors, i també per als policies encarregats de dissenyar el dispositiu de seguretat, com va reiterar Espadaler, que va anunciar la possibilitat que s'aixequin les barreres dels peatges en trams de l'AP-7 i la C-32.

Interior mobilitzarà 6.823 mossos d'esquadra, 2.465 dels quals estaran pendents “en algun moment de la seva jornada“ de la cadena humana. La conselleria també s'ha posat en contacte amb els 84 municipis per on passa la Via Catalana i “tots” han acceptat les recomanacions en seguretat. A la una del migdia començaran els talls a l'N-340 i l'N-II (el recorregut de la cadena) per als vehicles pesants i a dos quarts de tres es farà el mateix als accessos a les vies interurbanes per a tots els vehicles. El tall en els traçats urbans es farà a dos quarts de quatre, una hora i mitja abans de l'inici de la mobilització. Els organitzadors recomanen que a les tres de la tarda els participants ja siguin a lloc.

Desconvocat el 12-0

La contramanifestació organitzada pel moviment 12-O, Trenquem les cadenes, que s'havia de fer als entorns de la Sagrada Família, ha estat desconvocada després que Interior li denegés l'autorització per motius de seguretat. Tanmateix, ahir els organitzadors van fer una crida a anar-hi “a resar”.

LA FRASE

És un fet nou per a participants, organitzadors i també per als cos policial
Ramon Espadaler
conseller d'Interior

Mossos que volen “fer via”

Un col·lectiu dels mossos d'esquadra de Girona han expressat les seves queixes perquè en aquesta Diada no podran participar com havien planificat des de fa temps en la Via Catalana. De fet, alguns d'ells fins i tot havien treballat en l'organització de la cadena. Però el dispositiu sense precedents que ha elaborat la conselleria d'Interior amb motiu de l'Onze de Setembre obligarà molts dels seus membres a treballar durant tota la jornada malgrat “els compromisos adquirits amb l'ANC”. El col·lectiu entén que formen part d'un cos de seguretat, però tot i així critiquen que la conselleria no hagi trobat fórmules perquè ara alguns dels mossos no hagin de triar entre “el que els diu el cor i el que els demana el cap”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.