Política

Mas: “Podem obrir els ulls al món i ho necessitem”

El president insta els catalans a demostrar al món la seva capacitat de fer una gran mobilització cívica, pacífica i festiva

Avisa l'Estat que tindrà “un problema greu” si no escolta el clam català

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha cridat els catalans a mostrar les seves “millors cartes” i a comportar-se de manera cívica, pacífica i festiva en aquesta Diada perquè el món els estarà “observant”. “Podem obrir els ulls al món, i ho necessitem”, ha remarcat en declaracions als periodistes després de participar en l'acte institucional de la Ciutadella.

Mas ha augurat que aquesta tarda es mobilitzarà més gent que les 200.000 persones que van sortir als carrers fa 50 anys als EUA per escoltar a l'activista nord-americà Martin Luther King i s'ha mostrat confiat que Catalunya pot “impressionar el món”. Però per aconseguir-ho, ha destacat la importància d'“excel·lir en la manera de fer”.

“Allò va significar una fita i amb el que passa ara a Catalunya, no només avui, podem obrir els ulls al món si mantenim la forma d'actuar pulcra, educada i respectuosa dels catalans”, ha afegit Mas en una conferència de premsa en la qual ha respost en anglès i també en castellà a diversos mitjans internacionals i de l'Estat espanyol.

El president català també ha dirigit un missatge al govern espanyol, a qui ha avisat que tindrà un “problema greu de relació amb Catalunya” si no escolta el clam català. Mas ha volgut remarcar que aquest missatge a l'Estat ja es va donar en les passades eleccions.

D'altra banda, el president de la Generalitat ha considerat un “error” que la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, no hagi assistit per primera vegada a l'acte institucional de la Ciutadella. Mas ha opinat que l'absència dels populars “no s'entén” perquè en anteriors edicions no hi havia hagut cap problema perquè assistissin a aquest acte. A més, ha remarcat el caràcter “emotiu i molt equilibrat” de la cerimònia del parc de la Ciutadella de Barcelona.

Per això, ha qualificat de “greu error que un partit català, el que sigui, no hi sigui”. Mas ha destacat que en aquest cas es tracta d'una formació “que té un cert suport electoral i avui hi era absent per decisió pròpia”. “A casa nostra no sobra ningú, per tant les portes sempre estan obertes per tothom”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.