Política

Margallo admet que la Via Catalana va ser un èxit de convocatòria

El ministre espanyol d'Exteriors aposta per traslladar ara el diàleg a les institucions

Creu que cal convèncer els catalans que “fora d'Espanya viurien molt pitjor”

El ministre d'Exteriors, José Manual García-Margallo, ha admès aquest dijous que la Via Catalana va ser un “èxit de convocatòria, d'organització, de logística i de comunicació”. Segons ell, cal escoltar el carrer i ha apostat per traslladar el diàleg a les institucions.

En declaracions en una roda de premsa, el titular d'Exteriors espanyol ha destacat la manifestació independentista “reflecteix a més que tenim una Constitució que permet la llibertat d'expressió”.

Dit això, el ministre ha apuntat que el mateix respecte que mereixen les persones que van sortir al carrer aquesta Diada també l'han de tenir els que no van manifestar-se. Una part de la ciutadania que, segons la seva opinió, ha vist amb “tristesa i preocupació” el que pot suposar la “divisió de Catalunya en dos”.

Per això, ha apostat per “convèncer els catalans que fora d'Espanya viurien molt pitjor” i ha assenyalat que ara “toca el diàleg dins el marc constitucional”.

García-Margallo ha explicat que li produeix una “enorme preocupació i una gran tristesa” que a Catalunya hi hagi un moviment independentista. “Per mi, una secessió de Catalunya seria una amputació extraordinàriament dolorosa”, ha emfatitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.