Política

El Nadal més sobiranista a Moià

Es representa una adaptació dels Pastorets sobre la consulta

Hi participen personatges com el Converjó, l'Esquerret i el Tercervies

Converjó, Esquerret, Lluciwert, Satasnar, Tercervies o Cupcepció. Aquests són alguns dels personatges que apareixeran a l'obra Els Pastorets o l'adveniment del referèndum il·legal, una adaptació del clàssic de Josep Maria Folch i Torres que té com a fil argumental la consulta i que es representarà per Nadal a Moià.

La història se centra en dos pastorets, en Converjó i l'Esquerret, que es queden adormits el dia que s'ha de fer pública la data i la pregunta de la consulta i somien els obstacles que Satasnar i Lluciwert els posen per anar a votar. A partir d'aquí apareixen personatges que representen cadascun dels partits implicats en el procés català, com el Tercevies, “un polític de les comarques de ponent, que postula per la tercera via”, o “un tal Pere, molt indecís, que no sap si està per aquí”.

L'autor d'aquesta adaptació és l'humorista Quim Vila, que destaca que la idea de personalitzar el clàssic de Nadal va sorgir a les postres d'un sopar quan els seus amics van reptar-lo. “Vaig escriure 50 folis en tres dies”, destaca Vila, que resta importància al fet que ja s'hagi anunciat oficialment la data i la pregunta: “Els Pastorets són com ‘Titànic' o ‘La Passió segons Sant Mateu'. Ja en saps el final, perden els dimonis i guanyen els pastorets.”

Una de les curiositats de l'obra és que l'alcalde de Moià i també diputat d'Esquerra al Parlament, Dionís Guiteras, interpreta el dimoni Satasnar. “Fa molts anys que faig teatre i no té res a veure el paper que interpretes amb la realitat”, assegura en declaracions a l'agència de notícies ACN.

L'espectacle, dirigit per Jordi Guinart, s'estrenarà el dia de Nadal en dues funcions programades, però no es descarta que es puguin fer més actuacions en altres localitats catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia