Política

L'alcaldessa d'Alacant renunciarà a l'acta de diputada

Sònia Castedo va signar ahir dijous la seua renúncia davant un notari en acabar la romeria d ela Santa Faç

Es preveu que hui presente la seua renuncia a l'escó davant la imminent compareixença davant els tribunals pel cas Brugal

L'alcaldessa d'Alacant, Sònia Castedo, imputada en el Cas Brugal, va signar davant de notari ahir dijous, en acabant la romeria de la Santa Faç, la seua renuncia a l'acta de diputada a Corts Valencianes, que es preveu que serà presentada a primera hora de hui divendres davant el registre d'entrada de la cambra legislativa valenciana.

Tot i haver-se conegut la notícia durant la celebració de l'esmentada romeria alacantina, no se sap la persona que li la presentarà, ja que l'alcaldessa es troba de baixa maternal.

La plaça que deixarà vacant serà coberta per l'alcalde de l'Orxa, Guillem Moratal, segons s'ha sabut només conèixer la notícia de renúncia de l'alcaldessa.

Castedo es troba imputada en una ramificació del Cas Brugal que investiga suposades irregularitats en la tramitació del Pla General d'Ordenació Urbana de la ciutat que gestiona i va mostrat la seua intenció de dimitir l'agost de 2012, però fins ara no s'havia donat el cas.

Amb la seua renuncia a l'acta de diputada ja no hi ha cap aforat en la causa de Brugal i és per això que es preveu que el cas continue mitjançant el seu procediment ordinari a un jutjat d'Alacant.

Quatre imputats a la Cambra

D'aquesta manera, una vegada es farà oficial la renuncia de Castedo, el grup popular de les Corts Valencianes, integrat per 54 dels 99 parlamentaris que el configuren, el PP mantindrà a quatre polítics imputats en el cas Gürtel.

Es tracta dels populars Ricardo Costa, David Serra, Vicente Rambla i Iolanda García, imputats en la causa oberta al Tribunal Superior de Justícia valencià pel presumpte finançament irregular del PP, derivat del cas Gürtel.

Amb la sortida de Castedo, hauran deixat els escons a les Corts Valencianes 21 imputats, des que va començar la legislatura.

Alacant no necessita a Castedo

C.M.

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “allò que necessita Alacant no és que l'alcaldessa, Sonia Castedo, se centre en la seua tasca a l'Ajuntament, el que necessita la ciutat és que Castedo, imputada en el cas Brugal, dimitisca com a primera edil i deixe d'embrutar el nom de la institució que representa”.

Mollà ha realitzat estes declaracions després que Castedo haja validat davant notari la seua renúncia a l'escó en Les Corts Valencianes. En este sentit, la diputada ha indicat que “l'alcaldessa encara té l'atreviment de justificar la seua decisió per la dificultat de compaginar el dos càrrecs, quan la realitat és que ja porta dos anys sense anar pràcticament a Les Corts i que no s'ha decidit a dimitir fins que no ho ha fet Luis Díaz Alperi, imputat també en el cas Brugal, de manera que el cas tornarà ara als jutjats alacantins”.

Mireia Mollà ha apuntat, al mateix temps, que “tampoc és tolerable que el president de la Generalitat i del PPCV, Alberto Fabra, es preocupe per que els imputats abandonen el seu escó a Les Corts, tot i que el grup popular encara manté diversos imputats, però permeta que estes persones seguisquen exercint com alcaldes, una situació que es repeteix en el cas de Sonia Castedo i de Milagrosa Martínez i que demostra com d'irregular i discontinua és la seua suposada línia roja contra la corrupció”.

Per tant, la diputada de Compromís ha afirmat que “Castedo ha de dimitir de manera immediata, així com la resta d'imputats per casos de corrupció que ocupen algun càrrec públic, doncs és inacceptable que utilitzen estos càrrecs per esquivar o retardar l'acció de la justícia, mentre condemnen les institucions que representen a l'ombra de la corrupció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA