Política

La crònica

Del Niu al Vol de Girona

Les instal·lacions efímeres van tenir protagonisme en el ple de dilluns de Girona. Va ser en el moment de precs i preguntes quan diversos grups municipals van qüestionar diversos aspectes del projecte Vol Gastronòmic, que s'instal·larà al carrer Santa Clara,a tocar del pont de Pedra,amb una estructura en voladís sobre el riu i on 18 comensals podran gaudir de menús elaborats per xefs de la demarcació. El més contundent va ser el portaveu de la CUP, Jordi Navarro, que va recordar les queixes enèrgiques que CiU havia emès des de l'oposició quan el govern tripartit va instal·lar el Niu sobre les sales municipals de la Rambla. Des del PP, Concepció Veray també va posaren dubte aspectes com ara compliment del pla especial del Barri Vell amb aquesta estructura, per bé que va valorar positivament el projecte de promoció que hi ha al darrere del Vol Gastronòmic. Unes crítiques que no van agradar al govern. El mateix alcalde, Carles Puigdemont, va voler respondre algunes qüestions, sobretot, per desvincular-ho totalment del polèmic Niu. Primer va recordar que “no ens costarà diners com va passar amb el Niu, que va fer mal bé part del sostre” i va recordar que l'aposta del Vol “és una clara promoció de Girona i fet per arquitectes gironins, cuiners gironins i amb una estructura que evoca el pont Eiffel i recorrerà el món”. Va deixar clar que hi haurà “totes les exigències a l'operador privat”. La tinenta d'alcalde Marta Madrenas va subratllar que no té cap cost i que Turisme estudiarà si es pot demanar la cessió de l'estructura per a alguna presentació al llarg de l'any que estarà a Girona.

Vols a banda, una de les xafarderies era veure les cares del grup socialista. Amb una portaveu que ja ha anunciat que no repetirà com a cap de llista del PSC i dues regidores que s'enfrontaran en primàries per ser la propera alcaldable l'expectació era màxima entre els assistents al ple, així com a la resta de forces polítiques i entre els mitjans de comunicació. Tothom té present que quan hi hagi una candidata oficial del PSC el més normal seria que fos la portaveu del grup per agafar més protagonisme pensant en les eleccions municipals del 2015. La sensació de molts observadors i seguidors del ple és que els set socialistes no arribaran units al final del mandat. Alguns més agosarats dubten, fins i tot, que la composició actual del ple arribi al ple ordinari del mes de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia