Política

L'hora de ser-hi

Les Jornades Catalunya, Llibertat i Dignitat comencen avui a la tarda amb la cercavila inaugural i la reunió dels Pactes Locals pel Dret a Decidir al Teatre Municipal

Firatast obre a les 6 i Firacat, demà a les 10 del matí

Des d'avui
i fins diumenge
se celebraran
tres concerts

Un mitjà de comunicació no pot ser només testimoni de la realitat, n'ha de ser també un dels motors. Amb aquest convenciment El Punt Avui ha organitzat les jornades Catalunya, Llibertat i Dignitat que arrenquen avui amb la cercavila inaugural a dos quarts de nou del vespre i amb la reunió dels Pactes locals pel dret a decidir, a les nou al saló de descans del Teatre Municipal. Amb aquests dos actes es posa en marxa una àmplia programació construïda a voltant dels concerts musicals fins a confeccionar una cinquantena llarga d'actes per a tota la família. D'aquesta manera oferim a la ciutadania tot un cap de setmana de festa i reivindicació, tres concerts que no s'assemblen a cap altre perquè són els únics que portaran aparellats un Firatast, un Firacat, un parc infantil, una trobada de seixanta escriptors, un cicle de cinema, un bloc de conferències dels principals líders favorables al dret a decidir, i una àmplia oferta esportiva que permetrà passejar i pedalar pel parc de la Devesa.

Tot és a punt als escenaris on es desenvoluparan les jornades. El parc de la Devesa torna a ser l'espai emblemàtic, on tindrà lloc el gruix principal dels actes, amb un recinte tancat on s'encabirà la fira de productes catalans inspirats en el procés sobiranista, el parc infantil i l'escenari on se celebraran els tres concerts, amb una platea de mil cinc-centes localitats i la gran esplanada del Camp de Mart a disposició del públic que vulgui ballar i cantar. El segon escenari és l'Auditori, on es projectaran les pel·lícules del cicle cinematogràfic, entre les quals es podrà veure per primera vegada en molt de temps en pantalla gran La ciutat cremada, d'Antoni Ribas, o també La piel quemada, el film sobre la immigració andalusa a Catalunya que Josep Maria Forn va rodar el 1967 a Lloret de Mar, combinant actors professionals i veïns de la població. A l'Auditori s'hi celebrarà també la trobada d'escriptors i les conferències dels principals líders polítics partidaris del dret a decidir, dissabte. Un tercer escenari serà el Palau Firal, on des d'avui i fins demà passat se celebrarà una edició especial de Firatast, la mostra gastronòmica que ofereix menjar de qualitat a preus populars. Finalment, el pavelló de Fontajau aplegarà demà els alcaldes i regidors que s'han adherit al manifest L'hora de decidir.

L'eina de la mobilització

La mobilització com a eina per provocar la reacció. Aquest és l'objectiu final d'aquestes jornades, amb què es pretén primer de tot que els assistents s'ho passin bé compartint les propostes lúdiques i reivindicatives que formen part del cartell. Mobilització en tots els àmbits, de la política, de l'esport, de la cultura i de la gastronomia, que també és una manera de reivindicar la nostra identitat. Sempre amb un esperit pacífic

i amb ganes de demostrar que no és cap mal voler votar lliurament el futur que volem per al nostre país.

La programació de les jornades es presenta, doncs, com un entreteniment de primer ordre enfocat a tota la família.

Els que tinguin ganes d'allargar la nit amb la
música ho podran fer al Camp de Mart. Els que busquin atraccions per a la mainada, trobaran
diversió al parc infantil des d'avui mateix a la tarda. Els que vulguin comprar productes de la terra els trobaran en la cinquantena de parades del Firacat, també al recinte de la Devesa. Unes jornades úniques per a un any molt especial.

Tres dies i tres concerts a la fresca

La música torna a ser un dels plats forts, però ara, en comptes d'un concert, se'n celebren tres. Divendres a les onze de la nit començarà el primer al Camp de Mart de la Devesa, amb l'actuació de Xana i Va Parir Tour. El segon començarà allà mateix l'endemà, dissabte, a les vuit del vespre, amb Blaumut, Brams, Cesk Freixas, Pepet i Marieta, Feseta Flaix FM i Sak Noel.
Diumenge, a les cinc de la tarda, concert familiar amb País de Cotó, Penguins i la coral Àkan, entre d'altres.

Dues taquilles al parc de la Devesa

Avui a les quatre de la tarda es donarà per tancada la compra anticipada d'entrades. Fins aquesta hora tothom que vulgui assegurar-se plaça a l'avançada ho pot fer a través del web www.elpuntavui.cat o bé trucant al 972 186 480, el telèfon d'atenció al client d'El Punt Avui. A partir d'aleshores, les entrades es podran comprar directament a les taquilles. Hi haurà dos punts de venda, un de situat a l'entrada de l'Auditori, on es realitzaran gran part dels actes previstos sota cobert, i un altre de situat a l'accés del recinte tancat del mateix parc. Les entrades tenen un cinquanta per cent de descompte per als subscriptors del diari i per als grups de quatre persones sortiran a 10 euros cadascuna. Les entrades són imprescindibles per assistir tant als actes que se celebren a dins de l'Auditori com als que es faran a dins del recinte tancat del parc de la Devesa. Els menors de deu anys que participin en les jornades també es beneficien d'una entrada de preu reduït de 2 euros.

En canvi, la mostra gastronòmica de Firatast, instal·lada al Palau Firal, al costat mateix del recinte tancat, està oberta a tothom. Els preus populars marcaran igualment l'oferta gastronòmica, tant la de Firatast com la que es podrà trobar a les parades del Firacat o al servei de bar que s'instal·larà a dins del recinte tancat i també a dins de l'Auditori.

Un preludi al Teatre Jardí de Figueres

A les set del vespre, tres hores abans de l'arrencada del programa a Girona, el Teatre Jardí de Figuers acollirà un primer acte organitzat conjuntament per l'ACN, Òmnium Cultural, l'AMI i Súmate, entitats que també participen en les Jornades Catalunya, Llibertat i Dignitat. Durant l'acte, que combinarà la música i la reflexió, es pronunciarà la ponència L'Alt Empordà decideix. Hi participaran Carme Forcadell, Muriel Casals, Joaquim Nadal i Josep Maria Cervera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA