Política

L'ANC d'Horta de Sant Joan continua lluitant per poder votar al seu poble el 9-N

La Generalitat no tanca la porta del tot però veu “difícil” trobar una solució al conflicte

Aquest dilluns al vespre hi ha una assemblea oberta a la ciutadania per informar “de totes les gestions realitzades”

Durant tot el cap de setmana l'activitat d'Orta per la Independència, la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana a Horta de Sant Joan (Terra Alta), ha estat intensa. Divendres, Governació els va confirmar que no podrien votar al seu poble el 9-N, ja que l'oferiment del local per dur a terme la consulta es va fer fora de termini. Malgrat això, no es donen per vençuts i tenen l'esperança que es pugui trobar una solució a un problema “més polític que jurídic”.

La Generalitat tampoc els ha donat un no rotund però, tot i la pressió dels veïns, el Govern veu “difícil” que es pugui trobar una alternativa. Aquest dilluns tindrà lloc la trobada d'on n'haurà de sortir la resposta definitiva.

Indignació i engany són dos de les paraules que defineixen els sentiments de molts veïns d'Horta de Sant Joan. Si més no, així ho ha explicat Cristina Giné, membre d'Orta per la Independència, després que els darrers esforços per aconseguir un local per votar el 9N al municipi no hagin fructificat. Més encara quan “des de dalt”, ha assegurat, “se'ns va dir que se'ns acceptaria”.

Aquest dilluns al vespre, han convocat una assemblea oberta a la ciutadania per informar-los “de totes les gestions realitzades per poder votar al poble”. Giné també ha avançat que, al marge de l'Assemblea Nacional Catalana, si finalment no es pot votar hi ha un grup de persones que aposten per instal·lar urnes a la plaça del poble, encara que no siguin oficials.

La Generalitat, per la seva banda, no ha tancat la porta del tot. De fet, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha manifestat que “el que volem és intentar garantir que a Horta la gent pugui votar al seu poble”. Segons Pallarès, però, cal tenir en compte dos aspectes. D'una banda, que si es troba una alternativa cal que tingui les màximes garanties, i de l'altra, que establiria un precedent per altres municipis que es podrien haver trobat en la mateixa situació.

Tot i això, el delegat ha apuntat que és “difícil” que es pugui arribar a un acord ja que, en no complir els requisits, els veïns d'Horta de Sant Joan haurien d'anar a votar a Gandesa.

Aquest dilluns a la tarda, Pallarès assistirà a una reunió al departament de Governació on es parlarà de l'operatiu general del 9-N, però en la qual, ha avançat, traurà la qüestió d'Horta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia