Política

QUÈ

Com si fos un joc

Ahir els diaris i tertúlies de Madrid s'havien rendit a la invasió de la macrobatuda contra el 3% madrileny i no parlaven de res més. Totes? No! Encara resistien com a herois de l'Alcázar de Toledo els tertulians d'EsRadio, comandats per Federico Jiménez Losantos, que van mantenir impertèrrits el repartiment de llenya cap a Catalunya. Losantos i Julio Ariza van lamentar que Rajoy encara estigui reclamant informes per impugnar en lloc de posar a la garjola els promotors de la consulta, i entre tots dos es van anar animant a veure qui la deia més grossa. Detenció, “avui mateix”, d'Artur Mas (Losantos va enumerar mig Codi Penal), i el seu tertulià va igualar l'aposta i la va pujar amb la suspensió immediata de l'autonomia catalana perquè, total, “no passaria absolutament res, i qui coneix els catalans ho sap”. Federico no es va arronsar i va ampliar el joc: “No passaria res, i tampoc no passaria res si s'il·legalitza Bildu a Euskadi i es porten els seus dirigents a la presó.” Com que són fitxes de casino de mentida, van amb tot.

I, si a EsRadio arreglaven Espanya, a El País es podia llegir la sorpresa d'alguns articulistes pel canvi de Rajoy respecte al nou 9-N. “Alguns actors havien aconsellat al govern que deixés fer, per tal de punxar el globus amb una consulta descafeïnada”, revelava Vera Gutiérrez. Per què haurà canviat? Mentrestant, a can Losantos, l'aposta continuava pujant. Veig la teva suspensió d'autonomia basca, i pujo dos més. Com si fos un joc.

El petit Nicolás: “Aquí posem l'exèrcit i en dos dies tot controlat”

Un taxista de Barcelona va explicar a Antena 3 un incident que va tenir al setembre amb el cèlebre Nicolás, que ha enganyat mig Espanya. El va recollir al Majestic i el noi, acompanyat d'un home més gran, li va preguntar per la consulta. El taxista hi estava a favor. El noi, en contra. La conversa va derivar amb el noi simulant trucades al CNI i amenaçant-lo. “Aquí posem l'exèrcit i en dos dies tot controlat.” Marca Espanya.

L'àvia Eugenia torna la visita a Oriol Junqueras

Ha estat l'inici d'una gran amistat. Eugenia, la dona de la família sevillana que va convidar Oriol Junqueras a casa seva per iniciativa del programa Salvados, de La Sexta, va visitar ahir Sant Vicenç dels Horts, convidada per Junqueras. El líder d'ERC va penjar al seu Facebook una fotografia de tots dos passejant pel carrer. L'àvia Eugenia va captivar una part de l'audiència catalana amb el seu sentit comú i la seva capacitat d'empatia cap a Junqueras i cap a la causa de la consulta, tot i declarar també que li sabria molt greu que els catalans optessin finalment per la independència. Junqueras ja va dir en el programa que la convidaria a conèixer de prop la realitat catalana.

EL BARÇA EN LA LLIGA FRANCESA

José Antonio Zarzalejos opinava ahir des d'El Confidencial sobre la possibilitat que el Barça jugui la lliga francesa i les gestions que hauria fet el govern català a París en aquesta direcció. Zarzalejos hi dóna crèdit i ho veu com una mostra més que a Catalunya anem “embalats”. L'article conclou amb l'esperança que Rajoy tingui un pla per aturar-ho, tal com va assegurar-li Rosa Díez. La prosa de Zarzalejos, però, no és gaire entusiasta. Com la de l'aficionat que, en realitat, no se'n refia gens, del porter del seu equip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona