Política

Bustos declara davant els jutjats per l'afer dels rellotges pagats amb fons de la FMC

La quantia dels obsequis ascendeix a 14 mil euros

La jutgessa li imputa un delicte de malversació de fons públics

L'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha declarat aquest matí als jutjats de Sabadell per l'afer dels rellotges pagats amb fons de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Cada rellotge estava valorat en 190€ per persona, la quantia total dels quals ascendeix a 14.060€.

La jutgessa del'cas Mercuri, Beatriz Faura, va imputar-lo fa dues setmanes per una presumpta malversació de fons públics mentre presidia la FMC. Considera que hi ha indicis suficients per investigar si va regalar una setantena de rellotges Calvin Klein a alcaldes i regidors que el 2011 deixaven l'entitat municipalista.

Faura també ha citat a declarar l'exsecretari general de la federació, Adolf Moreno, així com qui en el seu moment va ser comptable de l'entitat. Bustos s'ha negat a fer cap declaració davant de l'edifici dels jutjats, però l'acompanyava el regidor de Sostenibilitat de Sabadell, Lluís Monge, qui ha fet de portaveu. Monge ha justificat la compra dels rellotges com a “publicitat i propaganda” i ha negat que es compressin amb fons de formació. Ha defensat també que es tracta de regals institucionals que s'han fet tradicionalment i que “no es tracta d'un regal de luxe”.

Segons la documentació intervinguda, els diners per pagar els rellotges es van carregar en concepte de “publicitat i propaganda” en el capítol de “formació i seminaris” dels comptes de l'FMC. Atès que el 2011 l'entitat es va nodrir en un 94% de fons públics, la jutge atribueix als responsables públics que avui declaren un delicte de malversació.

La sentència de la jutge recorda que el pagament final i la retirada dels rellotges es va produir tres dies abans de la celebració del XX Consell Nacional de la FMC del 22 de juliol i que estava format per 66 membres.

La comanda va ser de 50 rellotges de model d'home i de 20 més de dona, quan el consell nacional de la Federació estava format per 50 homes i 16 dones en aquell moment. Per tant, Faura observa “que s'haurien adquirit quatre rellotges de dona que presumptament no s'haurien lliurat com a obsequi”.

Cas Mercuri

La jutge veu una connexió d'aquests fets amb la presumpta malversació que investiga el mateix jutjat pel presumpte cobrament per part dels membres del comitè Executiu de la FMC d'una quantitat fixa amb càrrec als pressupostos de l'entitat “a manera de salari però encobert sota altres conceptes”, com dietes o desplaçaments.

Bustos es va enfrontar la setmana passada al primer judici derivat del cas Mercuri, i en aquest cas es va asseure al banc dels acusats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) al costat de l'exsecretari d'organització del PSC Daniel Fernández i l'alcaldessa de Montcada i Reixac (Barcelona), María Elena Pérez, per la presumpta col·locació en aquest consistori d'una exalt càrrec del Govern tripartit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona