Política

La plaça forta de CiU al Pallars

SORT · CiU aspira a repetir majoria absoluta a la capital del Pallars Sobirà amb Llàtzer Sibis com a cap de llista, i ERC, el PSC, la CUP i el PP preparen candidatura

L'Ajuntament de Sort ha viscut un mandat políticament plàcid, amb Llàtzer Sibis (CiU) com a alcalde en el seu primer mandat, avalat per una àmplia majoria absoluta respecte al PSC, el segon i darrer partit al consistori durant els darrers quatre any. ICV va perdre la seva representació el 2007 i ERC el 2011.

Aquest ha estat un mandat de transició, després d'un llarg període de vint anys amb Agustí López, també de CiU, al capdavant del consistori, entre el 1991 i el 2011. Sibis ha renovat l'equip municipal i, a més, s'ha fet càrrec de la presidència del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Les seves primeres eleccions com a cap de llista les va passar el 2011 amb bona nota, mantenint els vuit escons. Durant el mandat les restriccions pressupostàries han limitat l'acció de govern i no han permès una actuació lluïda pel que fa a inauguracions, i el govern municipal s'ha centrat a mantenir els serveis en marxa malgrat la davallada econòmica i que no es limiti l'actuació municipal, així com a intentar aconseguir que oficines i serveis d'altres administracions s'estableixin al municipi. Així, s'acaba d'inaugurar aquesta mateixa setmana l'Oficina Jove del Pallars Sobirà, dins les xarxes d'oficines de joventut de la Generalitat, i està a punt d'inaugurar-se l'oficina comarcal de Benestar i Família. El govern sortint també vol exhibir l'èxit de les gestions per atreure a Sort delegacions de la Cambra de Comerç i de sindicats agraris com ara Asaja.

No han tingut tant d'èxit les gestions amb Telefónica, amb qui l'Ajuntament ha negociat perquè retiri el complex d'antenes i repetidors que té al centre del municipi. N'ha retirat una part, però encara s'està esperant una segona actuació. En l'àmbit de les telecomunicacions, això sí, s'ha construït la torre de telecomunicacions que permet l'arribada del senyal de televisió digital terrestre (TDT) i telefonia mòbil als pobles de la vall d'Àssua que no en tenien.

Durant aquest mandat també s'ha treballat en l'ampliació de l'escola, l'aplicació del pla de camins per mantenir les vies de comunicació entre nuclis, tot i les dificultats pressupostàries, l'ampliació i reforma de la residència. El projecte de piscina coberta s'ha hagut de reformular com a piscina d'estiu, sense cobrir, però sense hipotecar una futura cobertura quan hi hagi més inversions. Es construirà en el mandat que ve.

Un dels punts que més criden l'atenció ha estat l'esforç per situar Sort en el mapa de les competicions internacionals en l'àmbit del piragüisme. S'han disputat diversos campionats europeus i internacionals. Aquest dissabte es fa al Marroc la votació per determinar la seu de la copa del món del 2019, a la qual aspiren amb una candidatura conjunta Sort i la Seu d'Urgell.

Per al pròxim mandat, de moment només hi ha un cap de llista confirmat: Llàtzer Sibis, de CiU. ERC del Pirineu prepara candidatura a Sort però encara no està confirmada, i el PSC vol renovar la seva. Fonts del PP també han anunciat que estan preparant llista, i la CUP i un grup independent també podrien presentar-se.

Llàtzer Sibis
CiU.
L'actual alcalde és avui l'únic cap de llista confirmat. La resta de partits encara preparen candidatura. ERC, el PSC, el PP i la CUP tenen la intenció de presentar-ne.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona