Política

Mandat tranquil a l'Alta Ribagorça

el pont de suert · CiU aspira a revalidar la majoria absoluta dels darrers dotze anys, però el PSC i el PP intentaran escurçar distàncies amb els nacionalistes

Al Pont de Suert s'agafen amb calma les pròximes eleccions municipals i cap partit té confirmat el seu candidat a l'alcaldia. Una tranquil·litat similar a la que s'ha registrat durant el mandat que s'acaba. Han estat quatre anys sense ensurts ni polèmiques, però, això sí, amb una inversió molt més minsa que en altres mandats, i això fa que el balanç d'aquests quatre anys s'hagi de focalitzar en altres àmbits.

Tot i aquesta tranquil·litat en la gestió i en la política, en els darrers dies hi ha hagut moviments que en un màxim de dues setmanes, segons els protagonistes, haurien de servir per aclarir dubtes. L'alcalde de CiU, Albert Alins, ocupa el càrrec des de fa setze anys i ha obtingut majoria absoluta en les tres darreres eleccions. Ara, però, Alins té dubtes i es planteja l'opció de plegar, malgrat que el partit compta amb ell com un valor segur. L'alcalde diu: “Encara no tinc presa la decisió, però d'aquí a pocs dies decidirem amb la militància quina candidatura presentem als veïns.” En cas que Alins no aspirés al càrrec, sona amb força Josep Antoni Troguet, president del Consell de l'Alta Ribagorça, com a substitut. Alins va afirmar: “Tot i les majories absolutes anteriors, res és fàcil i ens presentarem amb humilitat als veïns del Pont de Suert.”

Pel que fa a l'oposició, sembla que el PSC optaria per mantenir Miquel Solanes com a cap de llista, tot i que el regidor assegura: “Encara no ho tenim decidit.” I hi afegeix: “Segur que presentarem llista, però encara no la tenim definida.” En aquest cas, el problema no seria tant el candidat a l'alcaldia com la composició. Solanes va explicar que “abans hi havia més entusiasme per estar a les llistes i ara costa més”.

Finalment, el PP sembla que també confiarà en l'actual regidor, Mario Turrión, com a cap de llista. No obstant això, igual que la resta de formacions, encara no ha estat confirmat, segons fonts del partit.

En aquests quatre anys, el Pont de Suert ha intentat consolidar el seu paper de capital de l'Alta Ribagorça, reforçant serveis i atenent els 24 nuclis del terme municipal. La població suma prop de 2.500 habitants i és de pas obligat en el camí cap a la Val d'Aran, l'estació de Boí Taüll, el romànic de la Vall de Boí i altres destinacions turístiques com ara el parc d'Aigüestortes. Aquests atractius reforcen la localitat com a centre de serveis, també per a pobles aragonesos veïns. Per això, tot i la reducció d'inversions, s'han enfocat els esforços cap a l'espai polivalent de la Confraria de Sant Sebastià, que ha suposat una inversió de mig milió d'euros, la dotació d'ascensors a un grup d'habitatges de protecció oficial i l'ampliació del CAP en col·laboració d'altres institucions. Alins va destacar la nova Fira de Primavera del maig i accions de promoció dels productes gastronòmics locals, com ara la girella, els embotits, la mel i el formatge. Solanes va lamentar que la falta de recursos ha deixat pendent molts projectes, com és el cas de l'arxiu comarcal, el nou CAP –en lloc d'ampliar l'actual– i un camp de golf de nou forats.

Albert Alins
CiU.
L'alcalde dels darrers setze anys dubta i no descarta deixar l'alcaldia, però encara no ha pres cap decisió. La incògnita –assegura– es resoldrà d'aquí a una setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia