Política

Escissió de CiU cap a ERC

avinyonet de puigventós · ERC fa candidatura amb dos regidors de l'actual govern de CiU, i el PSC, amb 3 regidors, no farà llista. La nova escola i el Mas Pau són les prioritats

Canvis importants a Avinyonet de Puigventós. D'una banda, ERC presentarà candidatura per primer cop al municipi. I ho farà amb Lluís Ezquerra com a cap de llista. Ezquerra és actualment regidor del govern de CiU, però arran d'unes discrepàncies amb l'alcalde, Josep Maria Bartolomé, ell i un altre company seu van decidir deixar les responsabilitats en Urbanisme i en Tresoreria que tenien, però mantenir-se en el govern. Ara ells dos, juntament amb un equip nou de gent d'Avinyonet, presentaran una candidatura.

D'altra banda, el PSC, que va aconseguir tres representants a l'Ajuntament en les eleccions del 2011 amb una llista independent vinculada a la seva marca blanca PM, per ara ha decidit no presentar-se als pròxims comicis. De fet, el candidat de fa quatre anys va plegar a mig mandat per discrepàncies i actualment la portaveu era Marina Claveguera, que no repetirà.

Mentrestant, CiU torna a confiar en l'actual alcalde, Josep Maria Bartolomé, que havia dit que no continuaria però que finalment es presentarà al maig al capdavant de la candidatura, formada per catorze persones. Per acabar, el PP torna a presentar-se a Avinyonet, però amb un candidat nou, Pere Ylla, que substituirà José Hernández.

Pel que fa a les prioritats que marquen les formacions polítiques per al pròxim mandat, destaquen la lluita per aconseguir una escola nova per a Avinyonet, ja que l'actual ha quedat petita. Amb això hi coincideixen tant ERC com CiU, que també parlen de mantenir l'austeritat. Esquerra, a més, posa l'accent en la intenció que la urbanització Mas Pau i el nucli d'Avinyonet “s'uneixin”. “Hem de fer que la gent del Mas Pau se senti d'Avinyonet i que Avinyonet accepti el Mas Pau dins el poble”, diu Lluís Ezquerra, que també aposta perquè els veïns participin activament de la política municipal.

Per part seva, Josep Maria Bartolomé (CiU), a banda de les noves escoles i mantenir el control pressupostari, aposta per transformar les entrades de Mas Pau i Avinyonet.

Josep Maria Bartolomé
CiU
Repeteix com a alcaldable després de dos mandats a l'alcaldia.
Lluís Ezquerra
ERC
Actual regidor en el govern de CiU. Per diferències amb l'alcalde, serà candidat d'ERC, que fa llista per primer cop.
Pere Ylla
PP
El Partit Popular opta per una renovació en el candidat. Fa quatre anys havia estat José Hernández.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia