Política

Gestió per donar impuls al turisme

CiU destaca que s'hagi reduït l'endeutament i la cohesió social

ERC i ICV-EUiA valoren el tarannà de l'equip de govern

Els quatre candidats confirmats a Hostalric són els mateixos del 2011: l'alcalde, Josep Antoni Frias (CiU), Lluís Tubau (ERC), Paco Martínez (ICV-EUiA) i Enric Nualart (PSC). Tant Tubau com Martínez valoren les facilitats per dialogar i arribar a acords amb CiU. “Ha estat un mandat molt més plàcid, s'ha pogut negociar i consensuar”, indica Tubau, que recorda la falta d'informació clara i el no habitual de l'equip de govern (CiU, PSC i Hostalric Cívic) del 2007 al 2011.

Els últims quatre anys han estat de “molt bona tasca social i de gestió econòmica”, diu l'alcalde. “S'ha mantingut la cohesió social i s'ha reduït l'endeutament del 78% al 28%”, indica Frias, que hi afegeix que han pogut complir “el 90% del programa”. El batlle vol destacar que els exercicis s'han tancat amb un romanent de tresoreria d'entre 50.000 i 200.000 euros anuals.

El Domus Sent Soví i el castell

La bona salut econòmica de l'Ajuntament, que ha aprovat aquest any un pressupost de 3,5 milions d'euros, farà que el poble pugui intensificar d'ara endavant l'aposta pel turisme, avança Frias. “Del 2007 al 2011, hem creat les bases del pla estratègic de turisme, i, fins al 2015, l'hem de desenvolupar.” El centre gastronòmic Domus Sent Soví, inaugurat el 2012, i el centre d'interpretació i d'acollida de visitants del castell, estrenat el març passat, són els dos puntals.

ERC veu marge de millora per ampliar el nombre de places d'allotjament –ara s'acaben d'obrir dues cases de turisme rural–. Pel soci de govern de CiU, el PSC, la feina que cal millorar és la gestió del dia a dia, segons explica el seu portaveu i cap de llista, Enric Nualart. Nualart ha estat el regidor de Benestar Social i Salut els últims vuit anys, tot i que CiU va guanyar per majoria absoluta el 2011 (sis regidors d'onze). Finalment, Paco Martínez repeteix com a cap de llista d'ICV-EUiA. Martínez es presenta “amb humilitat i conscient dels recursos de l'Ajuntament”.

Josep Antoni Frias
CiU.
Alcalde i conseller comarcal des del 2007, és antic director d'una industria tèxtil. Nascut a Hostalric fa 45 anys, vol revalidar la majoria absoluta del 2011.
Lluís Tubau
ERC.
Regidor des del 2007, repeteix com a cap de llista. Té 56 anys, des del 2003 viu al poble, on ha estat portaveu d'Hostalric Decideix. Treballa a Gas Natural Fenosa.
Paco Martínez
ICV-EUiA.
Jubilat de 61 anys. Té la invalidesa absoluta a causa d'un accident i és cap de llista per segona vegada. Diu que hi ha impostos que es podrien rebaixar.
Enric Nualart
PSC.
Cap de manteniment d'una empresa tèxtil. Té 62 anys i ha estat regidor de l'equip de govern els últims vuit anys. Cap de llista socialista per quart cop.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona