Política

El castell i l'esperit de l'N-II

bàscara · ERC fa llista per recuperar la representació amb Narcís Saurina al capdavant i l'alcalde, Lluís Lloret (CiU), repetirà després de 32 anys amb el castell com a projecte estel·lar

Bàscara haurà de decidir el pròxim 24 de maig entre dos candidats: l'actual alcalde, Lluís Lloret (CiU), i Narcís Saurina, que encapçalarà la candidatura d'ERC, que vol recuperar la representació a l'Ajuntament. Aquest mandat CiU ha estat sol al consistori amb set regidors. Lluís Lloret repeteix després de 32 anys al càrrec (36 a l'Ajuntament).I un dels motius pels quals es presenta és que fa il·lusió veure acabada la compra del castell. “Serà el tema estel·lar del mandat que ve”, diu. Lloret explica que per poder-lo rehabilitat amb ajuts externs cal ser-ne el propietari i que caldrà buscar el finançament per fer-ho. A part, Lloret també aposta per la dinamització econòmica del poble impulsant el parc de la Resclosa i la zona industrial d'Orriols. Lluís Lloret assegura que pel que fa a equipaments ja està tot fet a Bàscara i per tant que el que cal ara és dinamitzar el poble. CiU de Bàscara està treballant encara en la candidatura (que incorporarà gent jove) i en el programa electoral.

Polèmica

Precisament, aquest cap de setmana CiU de Bàscara està fent uns actes de balanç de 36 anys d'ajuntament democràtic, i va fer una jornada de portes obertes al pavelló nou. Davant d'això, la candidatura que encapçala Narcís Saurina (ERC) ha començat amb força i anuncia que presentarà una denúncia a la junta electoral contra Lloret “per la celebració d'actes fora del període electoral establert”. que consideren il·legals. Lloret defensa que els actes estan dins la legalitat.

ERC es presenta a Bàscara amb l'objectiu de recuperar l'esperit de mobilització que va sorgir al poble amb l'N-II, fins que els veïns van aconseguir treure els camions del mig del poble. “Volem recuperar aquest esperit que s'ha deixat perdre enmig de la indiferència de l'alcalde”, diu Saurina. ERC creu que cal més participació del poble, retornar el protagonisme a les persones i millorar el dia a dia del poble.

Si guanya, ERC promet fer una auditoria externa de l'Ajuntament, fer una consulta popular vinculant sobre el sou de l'alcalde, un pla per eixugar el deute, que consideren “gravíssim”, i invertir en polítiques de caràcter social. També aposta per la racionalització dels recursos.

Lluís Lloret
CiU.
Actual alcalde. Va arribar a l'Ajuntament l'any 1983 i és un dels més veterans de la demarcació de Girona. Ara té set regidors a l'Ajuntament.
Narcís Saurina
ERC.
S'estrena com a candidat tot i que ha estat vinculat al partit a Bàscara de fa temps. ERC vol recuperar la representació que va perdre el 2011.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona