Política

BAIX EMPORDÀ

ERC deixa enrere el PSC i trepitja els talons a CiU

El domini de la federació nacionalista CiU a l'hora de presentar més llistes que ningú comença a estar amenaçat. Mantenint la tendència dels últims comicis, ERC continua menjant-se-li el terreny i ha presentat quatre llistes més que l'any 2011 i ja és a només tres d'atrapar CiU, que n'ha format 28, tres menys que fa quatre anys.

La federació nacionalista continua sense fer-se lloc en feus com ara Colomers, Palau-sator, la Pera i Corçà, per dir-ne alguns. La gran majoria repeteixen i només set són nous a les seves llistes. El PSC ha fet un esforç majúscul amb mantenir una bona xifra, tot i buscant força sota sigles que prioritzen la paraula “independent”.

ERC, per la seva banda, ha format 25 candidatures, en les quals deu alcaldables són nous respecte al 2011 (Begur, Corçà, Forallac, Palafrugell, Palamós, Santa Cristina, la Tallada, Torrent, Ullastret i Verges).

La CUP ha irromput amb força per primer cop amb la presentació de sis candidatures: a Torroella, la Bisbal, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Colomers i Verges. El PP continua incrementant el nombre de llistes i aquest any n'ha presentat fins a 16, optant en la gran majoria de casos pels mateixos caps de llista. ICV-EUA ha perdut candidatures emblemàtiques, com ara la de Colomers (J.M. López Gifreu es presenta per IPC-CUP-PA) i Vall-llobrega (Rufino Guirado es presenta per CiU), on governava, i presenta vuit candidatures, tres menys que fa quatre anys.

Quatre caps de llista ja saben que no tindran competidor i, per tant, que seran els pròxims alcaldes. És el cas d'Albons, amb Joan Hostench (CiU); de Palau-sator, amb Joan Sabrià (ERC); de Corçà, amb Maria Carme Güell (MES-AM), i Bellcaire, amb David Font (JBE).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia