Política

Rajoy ja ha mantingut una “primera presa de contacte” amb Sánchez i Rivera

Sáenz de Santamaría emmarca aquestes “converses preliminars” en la “normalitat” i avança que “continuaran”

La Moncloa no aclareix si Rajoy inclourà Iglesias en la ronda de contactes

El president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, ja ha mantingut una “primera presa de contacte” amb els líder del PSOE, Pedro Sánchez, i de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, després dels comicis autonòmics i municipals del 24-M, que han esborrat bona part de les majories absolutes dels populars a parlaments i als principals ajuntaments de l'Estat.

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que ha donat a conèixer aquests “contactes” durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres, els ha emmarcat en la normalitat i ha afegit que l'objectiu ha estat analitzar valorar i analitzar els resultats electorals.

“S'ha produït una primera presa de contacte tant amb el líder de Ciutadans com amb el del PSOE, amb el senyor Pedro Sánchez, però ha estat una presa de contacte i es continuaran les converses”, ha precisat.

En canvi, Rajoy no ha mantingut encara cap tipus de contacte amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, i la Moncloa no ha avançat si entrarà en aquesta ronda de converses. Iglesias ja ha avançat que no facilitarà que el PP mantingui el poder a cap institució.

La vicepresidenta ha explicat Rajoy també han parlat amb els barons territorials del PP, alguns dels quals han expressat en els últims dies un fort malestar per la gestió política que ha derivat en la pèrdua de 2,5 milions de vots per al partit en els últims comicis.

“Són reunions del president del PP com és lògic amb els diferents presidents autonòmics del partit després d'unes eleccions autonòmiques i municipals. I com és lògic és amb ells amb qui cal fer una anàlisi i una reflexió en aquest moment per posar a punt el PP i preparar els següents comicis que es produeixin”, ha manifestat.

Al seu torn, Sáenz de Santamaría ha aprofitat la seva compareixença per fet una crida a la “prudència” als dirigents territorials del PP i ha subratllat que un cop passat el 24-M cal fer “una reflexió serena sobre el resultat de les eleccions” que “ha de ser prèvia a qualsevol decisió” que es consideri “oportuna”.

La portaveu ha recordat que algunes d'aquestes decisions, com fer canvis a l'executiu espanyol”, “són competència del president del govern”.

La vicepresidenta ha avançat que defensaran “els acords perquè govern la llista més votada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia