Política

CDC i Unió pacten amb el PSC i Català repetirà al Consell del Baix Empordà

CDC tindrà la presidència i el PSC la vicepresidència primera, mentre que Unió assumirà la segona

L'acord se signarà aquesta mateixa setmana

ERC, que va obtenir més vots a la comarca del Baix Empordà que la resta de formacions polítiques, quedarà també fora del govern del Consell Comarcal del Baix Empordà. Els republicans, amb onze consellers, passaran a l'oposició gràcies a l'entesa entre CDC i Unió i el PSC, que els permetrà sumar la majoria del ple. L'entesa a tres bandes ja està tancada i ja només s'està pendent de la signatura, que es concretarà a finals de setmana.

En l'acord s'especifica que la presidència serà per al convergent Joan Català, mentre que la primera vicepresidència serà per al socialista Òscar Aparicio. El trencament entre Unió i CDC ha obligat a filar més prim a l'hora de repartir les responsabilitats i, finalment, serà l'alcalde de Gualta, Jaume Fontdevila, qui ocuparà la tercera vicepresidència El convergent Jordi Soler, l'alcalde de Calonge, ocuparà finalment la tercera vicepresidència. La resta de consellers de CiU seran Jordi Cordon, de Torroella de Montgrí; Magda Lupiáñez, de Sant Feliu; Rufino Guirado, de Vall-llobrega; Josep Puig, de Serra de Daró; Teresa Frigola, de Palafrugell; Dolors Guirado, de Sant Feliu; Maria Gràcia Serrats, d'Ultramort, i Lluís Pujol Pijoan, de Platja d'Aro. Els socialistes que ocuparan les cadires que els corresponen són Xavier Rangel, de Palafrugell; Josep López, d'Ullà; Òscar Aparicio, de la Bisbal; Raquel Gallego, de Palamós; Marisol Perea, de Pals, i Arturo Prades, de Sant Feliu.

El principal grup a l'oposició serà el d'ERC, formació que tindrà onze regidors. Els escollits pel partit són Josep Piferrer, de Palafrugell; Estel Rodríguez, de Platja d'Aro; Salvi Casas, de Cruïlles; Mercè Català, de Mont-ras; Quim Sabrià, de Parlavà; Carme Güell, de Corçà; Marta Puig, de Forallac; Susagna Mustera, de Verges; Martí Albrich, de Begur; Ester Bonaventura, de Calonge, i Xavier Lloveras, de Palamós.

Els dos regidors de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) que acudiran al Consell són Carles Puig, de la Bisbal, i Carles Ventura, de Torroella de Montgrí. Tres són les formacions polítiques que disposen d'un conseller en el ple del Consell Comarcal del Baix Empordà. Són l'Entesa ICV-EUiA, que ha assignat la vacant a Pedro Torres, de Platja d'Aro; el Partit Popular, que concedirà l'acta de conseller a Sebastián Mateo, de Santa Cristina, i Tots per Sant Feliu (TSF), que tindrà Carles Motas com a representant en el Consell.

LA DATA

15.07.15
Es constituirà
el Consell Comarcal del Baix Empordà, que tornarà a ser presidit per Joan Català.

LES XIFRES

11
regidors
tenen CiU i ERC, respectivament; sis són del PSC, dos de la CUP, un d'ICV-EUA, un del PP i un de TSF.
33
consellers.
El nombre es determina segons els residents a la demarcació. Entre 100.001 i 500.000 són 33.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia