Política

CDC pregunta a l'ANC si polítics com Mas, que no es tornarà a presentar, és un polític “en actiu”

Rull anuncia que en els propers dies hi haurà una trobada de partits i entitats

El coordinador general de Convergència avisa que la llista de la societat civil ha de ser “jurídicament inatacable” i “fàcilment comprensible” per a la ciutadania

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha defensat aquest dimecres acordar amb la resta de formacions i entitats de la societat civil independentistes un escenari de cara al 27-S amb “solidesa tècnica i jurídica perquè el que es faci sigui inatacable i comprensible” per al conjunt dels catalans.

En declaracions als passadissos del Parlament, ha remarcat que en els pròxims dies s'asseuran tots per posar en comú i estudiar les propostes que s'han posat sobre la taula amb l'objectiu de “culminar el consens que s'ha iniciat”.

Segons Rull, cal explicar als catalans com es vol avançar cap a la independència, com s'imaginen una Catalunya independent i com es farà el procés de transició nacional, i per això considera necessari aclarir s'ha de concórrer amb una llista única amb o sense polítics.

Al marge de la decisió que es prengui, ha destacat la importància de precisar com s'escollirà la llista, qui en pot formar part i detallar quin és el mecanisme democràtic per oferir a la ciutadania els millors actius.

En aquest sentit, Rull

ha demanat que partits i entitats concretin què significa “polític en actiu”, el terme que l'ANC vol excloure d'una hipotètica llista electoral de la societat civil. “Aquells que han expressat la seva voluntat de no tornar-se a presentar, els hem de considerar polítics en actiu o no? No volem establir cap premissa però aquests elements s'han de posar sobre la taula”, ha respost quan se li ha preguntat sobre la presència d'Artur Mas a la llista. Rull ha celebrat que les diferents veus de l'independentisme apostin ara per la “unitat” i ha remarcat que l'acord haurà de ser “jurídicament inatacable” i “fàcilment comprensible” per a la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia