Política

Espadaler creu que s'està configurant un “tripartit” independentista

El secretari general d'UDC alerta que es prioritza veure “qui lidera l'independentisme” més que no “com es governa el país”

Adverteix que “el país no pot estar més d'un any en precampanya i campanya electoral”

El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Ramon Espadaler, ha carregat aquest divendres contra la llista civil proposada per Artur Mas. Ha alertat que s'està configurant un “tripartit” independentista CDC-ERC-CUP i ha lamentat que hi hagi “més obsessió per veure qui lidera l'independentisme que per qui lidera el govern i com es governa el país”. A més, ha avisat que “el país no pot estar més d'un any en precampanya electoral”.

“Fa un parell de setmanes, advertíem del risc que hi hagi un tripartit de CDC, ERC i CUP. Algú es va esglaiar i van dir que exageràvem. Avui llegim la certificació, en veu de la vicepresidenta del govern i portaveu, Neus Munté , que aquest tripartit s'està configurant i la seva predisposició a votar una llista en la qual hi hagi Oriol Junqueras i David Fernàndez”, ha constatat.

“Sembla que hi ha més obsessió per veure qui lidera l'independentisme que per qui lidera el govern i com es governa el país”, ha reblat.

El dirigent democratacristià ha fet aquestes declaracions després d'una reunió amb la nova direcció de la intercomarcal d'UDC de la ciutat de Barcelona, on ha explicat que “assistim amb un punt de perplexitat debat de les llistes úniques” i a la possibilitat que, a més de la convocatòria del 27 de setembre, hi hagi “unes noves eleccions cinc mesos després”. “Les eleccions són les eleccions i els referèndums són els referèndums”, ha subratllat.

I és que segons ell, el país necessita unes eleccions “per tenir un governs estable i sòlid” i un referèndum per poder “decidir el seu futur”.

En aquest sentit, ha assegurat que “ el país no pot estar més d'un any en precampanya i campanya electoral” i no tenir “l'estabilitat que requereix” ni un executiu “capaç de governar”. “Això va en detriment de l'acció de govern i de la necessitat de prendre decisions en un moment en què cal aprofitar totes les oportunitats –que n'hi ha– de recuperació econòmica”, ha afegit.

Ha insistit que el seu partit treballarà amb el doble objectiu d'unes eleccions “que puguin donar-nos un govern estable capaç de governar al servei del país” i també per fer “un referèndum acordat emparat en la legalitat per decidir quin és el futur que volem per a Catalunya”. Això sí, ha advertit que aquesta segona fita “ens generarà més temps” com, segons ha dit, “ha passat en altres latituds”.

Les executives, “restituïdes al 100%”

En relació a les recents dimissions de diverses executives territorials d'UDC, ha comentat que des del partit les entenen com “un exercici de coherència”que donarà solidesa al compromís de mandat del partit.

Espadaler ha afirmat que, malgrat les baixes dels últims, les executives intercomarcals ja estan totes “restituïdes al 100%” i “executant sense cap dilació el nostre calendari intern de processos”. En el cas de Barcelona, ha explicat que s'està treballant en l'elecció dels membres per les properes candidatures al Parlament i en les decisions referides a l'Ajuntament de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia