Política

Romeva, Forcadell i Casals encapçalaran la llista del 27-S

L'exeurodiputat d'ICV serà el cap visible de la candidatura pactada amb CDC, ERC i les entitats sobiranistes, en què Artur Mas i Oriol Junqueras aniran de número 4 i 5

“Assumim col·lectivament el compromís” i l'etiqueta #Juntsperguanyar, la primera reacció dels tres candidats civils

Raül Romeva, Carme Forcadell i Muriel Casals seran, per aquest ordre, les persones que ocuparan els tres primers llocs de la llista unitària de les eleccions del 27 de setembre, segons l'acord a què han arribat CDC, ERC i les entitats sobiranistes. El president de la Generalitat, Artur Mas, aniria de número 4, seguit del president d'ERC, Oriol Junqueras, que ocuparia el 5. El sis i el set tornarien a ser independents i a partir del vuitè lloc es produiria un repartiment del 58% per a CDC i del 42 per als republicans.

Mas i Junqueras s'han reunit aquest mateix matí abans de fer-se públics els noms. Ara falta presentar en societat els detalls de l'acord entre CDC, ERC i les entitats sobiranistes, que podria ser aquest dijous i, sinó, dilluns que ve, ja que divendres Mas té agendada una visita a la Zarzuela amb Felip VI.

Tal com avançava aquest mateix dimecres El Punt Avui el cap de llista serà Romeva, exmilitant i exeurodiputat d'ICV, i en l'actualitat un dels coordinadors de les campanyes d'Ara és l'Hora , de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, que té com a objectiu la mobilització, precisament de cara al 27 de setembre. Ara, quan fa poc més d'un any que va deixar el seu escó al Parlament Europeu i fa pocs mesos que va estripar el carnet d'ICV, ha acceptat encapçalar la llista unitària de cara al 27-S. Fa tot just dues setmanes, el mateix Romeva descartava formar part de cap llista en una entrevista a El Punt Avui. De fet, Romeva ja va ser un dels noms que va sonar més per substituir Carme Forcadell al capdavant de l'ANC, encara que l'exeurodiputat sempre va rebutjar aquesta possibilitat.

Poca estona després de fer-se públic que Romeva serà la persona que encapçalarà la llista unitària, ha fet una piulada a Twitter: “Assumim col·lectivament el compromís #JuntsperGuanyar #27S”.

Aquesta mateixa piulada ha estat repetida per Carme Forcadell i Muriel Casals .

L'expresidenta de l'ANC Carme Forcadell ocuparà el número dos de la llista i tornarà a ser una de les cares visibles del procés, després d'abandonar la direcció de l'Assemblea el 16 de maig passat, quan va sortir escollit Jordi Sànchez com a president de l'entitat.

Muriel Casals és l'actual president d'Òmnium Cultural i, juntament al costat de Forcadell, una de les persones que ha encapçalat les mobilitzacions de la societat civil catalana al capdavant d'aquesta entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia