Política

Cañizares convoca una oració per la unitat d'Espanya

L'arquebisbe de València convida a resar aquest divendres a la Catedral

Relaciona secessió i patiment

L'arquebisbe de València, el cardenal Antonio Cañizares, ha convocat a una vigília d'oració, divendres, a la Catedral a “resar per Espanya i la seva unitat”, segons que va informar ahir l'arquebisbat. Serà dos dies abans de les eleccions catalanes de diumenge.

A través d'una carta, Cañizares assenyala que la diòcesi “no entra en cap valoració política, que no ens correspon” però mostra la seva preocupació perquè “la secessió pot generar no pocs patiments tant als que habiten en terres catalanes com els que viuen a la resta dels pobles d'Espanya”. Per aquest motiu, l'arquebisbe de València estén la convocatòria a la resta de la diòcesi i convoca a una jornada d'oració, promovent vigílies d'oració, rés del Sant Rosari, visites al Santíssim, entre altres.

“En tot cas, demanem a tots que durant un mes almenys, a partir d'avui mateix, s'introdueixin pregàries especials a la pregària dels fidels a la Santa Missa amb aquesta intenció, perquè sigui una oració incessant, constant, que arribi a Déu”, manifesta.

L'arquebisbe diu que el 27-S planteja unes qüestions preocupants que afecten “l'actual marc de convivència” i “de la mateixa unitat de la nostra nació, que també és una qüestió moral”.Cañizares es mostra comprensió amb les declaracions dels bisbes catalans sobre la importància dels comicis, però no va més enllà.

El cardenal recorda un text de la Conferència Episcopal de 2002 que deia: “Posar en perill la convivència dels espanyols, negant unilateralment la sobirania d'Espanya, sense valorar les greus conseqüències que aquesta negació podria comportar, no seria prudent ni moralment acceptable. La Constitució és avui el marc jurídic ineludible de referència per a la convivència”.

Els bisbes catalans van respondre amb un comunicat en què van defensar la legitimitat moral de totes les opcions polítiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia