Política

El vot per correu augmenta un 70% el 27-S

96.000 catalans ja han emès el seu vot

Més de 96.000 ciutadans catalans ja han exercit el seu dret al vot per correu per a les eleccions del 27-S, fet que suposa un increment del 70% respecte a anteriors comicis al Parlament de Catalunya, segons dades de Correus.

A aquest número cal sumar els vots que es trobin en curs i els que s'hagin pogut dipositar fins a les 14.00 hores d'aquest divendres a les oficines postals de les localitats on va ser festiu ahir, últim dia hàbil per dipositar el vot per correu amb caràcter general.

Dels vots rebuts, Correus té ja en custòdia a les oficines postals de destí 74.959 sobres preparats per al seu lliurament diumenge que ve en les 8.181 taules distribuïdes pels 2.697 col·legis electorals de Catalunya.

Per províncies, els col·legis electorals de Barcelona comptaran amb 49.823 vots per Correu; Girona, 8.857; Lleida, 7.971, i Tarragona, 8.308.

A primera hora de la jornada electoral, Correus lliurarà els vots cursats per via postal en totes les taules electorals mitjançant un desplegament especial en el que participaran 1.333 treballadors a tot Catalunya, entre personal de repartiment i d'oficines, així com 1.136 vehicles.

Durant tota la jornada es mantindrà activada una xarxa de transport especial i el personal necessari per fer arribar a les taules electorals aquells vots per correu que poguessin rebre's en el transcurs del dia.

Al final de la jornada, un equip format per 1.199 persones i 909 vehicles s'encarregarà de recollir en cadascuna de les taules electorals “el tercer sobre”, amb una còpia de l'acta de l'escrutini.

Correus ha distribuït al llarg de les últimes setmanes 5.314.736 targetes censals remeses per l'Institut Nacional d'Estadística a les llars dels ciutadans amb dret a vot, on hi figuren les dades de la seva inscripció en el cens, el col·legi electoral que li correspon i la taula de votació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona