Política

La Diputació entra a l'AMI però amb l'abstenció del president

La de Tarragona ha estat l'última diputació catalana a adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència

Abstencions significatives del president, Josep Poblet, i de l'alcalde de Salou, tots dos de CDC

La Diputació de Tarragona va aprovar ahir adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Ha estat la darrera diputació catalana a formalitzar l'entrada a l'ens, després que abans-d'ahir ho fes la de Barcelona. I ho va fer amb dues abstencions significatives: la del president i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i
la de l'alcalde de Salou, Pere Granados. Dos alcaldes convergents que també es van abstenir quan la moció es va debatre als seus respectius municipis.

Ahir, l'adhesió es va aprovar a proposta d'una moció conjunta d'ERC i la CUP, la qual va rebre els vots favorables de setze diputats, set vots en contra i les dues abstencions. Els grups van donar llibertat de vot i la votació es va fer de manera individual: “Com que el territori no és homogeni i hi ha hagut pronunciaments de diversos diputats per demanar que la moció s'assumeixi de manera individual, per aquest respecte escrupolós vull que la votació sigui individual”, va dir Poblet. Els setze vots a favor de l'adhesió van ser els de vuit diputats de CiU –inclosos els dos d'Unió Democràtica–, set d'ERC i un de la CUP. Van votar-hi en contra els del PSC, el PP i Ciutadans.

En el seu discurs, el portaveu d'ERC, Gervasi Aspa, va destacar: “Donem resposta a una reclamació de la majoria de les persones que vivim a la demarcació i que es van expressar a favor de la independència en les eleccions del 27 de setembre.” “Donem resposta al 73% dels municipis de la demarcació i al 89% dels consells comarcals”, hi va afegir. El diputat de la CUP, per la seva banda, va lamentar que CiU no hagués estat “al costat” del seu partit i d'ERC a l'hora de presentar la moció.

Ni el president de la Diputació ni l'alcalde de Salou no van argumentar el sentit del seu vot, ni tampoc ho van fer els diputats del PSC. Sí que ho van fer, i en un discurs en castellà, els del PP i Ciutadans.

Moció sobre la problemàtica de l'N-340

El ple de la Diputació també va aprovar una moció que fa costat a la reclamació de les Terres de l'Ebre sobre els problemes d'accidentalitat a la carretera N-340. La moció, presentada conjuntament per CiU, ERC i el PSC, amb el suport de Ciutadans, amb l'abstenció del PP i el vot contrari de la CUP, demana que l'Estat recuperi la tramitació de l'autovia A-7 des de l'Hospitalet fins a la Jana (al Baix Maestrat) i que, mentre l'autovia no estigui en servei, l'autopista AP-7 sigui gratuïta al tram català, des d'Alcanar fins a l'Hospitalet de l'Infant. La CUP va presentar una moció en solitari sobre la mateixa problemàtica, que va ser desestimada. El ple sí que va aprovar una altra moció conjunta de CiU, ERC i el PSC, en la qual demanen la gratuïtat de l'AP-7 a partir del peatge d'Altafulla-Torredembarra per la falta de desdoblament de l'N-340.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia