Política

Llibertat amb càrrecs per al director general d'Infraestructures

El jutge del Vendrell retira el passaport a Josep Antoni Rosell i li imposa l'obligació de comparèixer als jutjats un cop al mes

El directiu es nega a declarar en la compareixença al jutjat

El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell ha ordenat aquest divendres a la posada en llibertat amb càrrecs del director general d'Infraestructures de Catalunya, Josep Antoni Rosell, detingut dimecres per la Guàrdia Civil en el marc de l'operació Petrum III, que investiga el presumpte pagament de comissions il·legals a l'entorn de CDC a canvi d'adjudicacions d'obra pública. Rosell haurà d'entregar el passaport i comparèixer un cop al mes als jutjats.

El director general de l'antiga GISA ha comparegut aquest divendres al migdia davant del jutge que porta el cas i s'ha negat a declarar, tal com ja va fer aquest dijous davant de la Guàrdia Civil.

Rosell està imputat pels mateixos sis delictes que la resta de detinguts: prevaricació, tràfic d'influències, suborn, finançament il·legal de partits, blanqueig de capitals i alteració de preus en concursos públics.

Segons la Fiscalia Anticorrupció, el directiu d'Infraestructures hauria influït en la concreció de les condicions dels concursos públics.

El seu advocat, Andreu Van den Eynde, s'ha mostrat satisfet per la decisió del jutge, ja que la Fiscalia demanava per al seu client presó incondicional i sense fiança pel suposat risc de fugida i perill d'ocultació i destrucció de proves que estarien, segons el ministeri públic, en mans de Rosell.

Segons el lletrat, fins ara el jutge seguia força el criteri de la Fiscalia, però en el cas de Rosell, han discrepat. En el cas del tresorer de CDC, Andreu Viloca, el magistrat sí que va acordar l'ingrés a presó, tal com demanava Anticorrupció

Fonts jurídiques han explicat que la investigació no avançarà més fins que no s'analitzi bé la documentació trobada en una mena de “capsa secreta”, a més de documents “anònims” i testimonis “sorpresa”.

Aquest divendres també ha quedat en llibertat l'empresari Sergio Lerma, de l'empresa Oproler de Madrid, a qui la Guàrdia Civil va trobar 270.000 euros en efectiu al seu domicili.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona