Política

ERC defensa que convocar la Junta de Portaveus és obligatori per complir el reglament del Parlament

L'article 38 especifica que la Mesa ha de prendre una decisió abans de quatre dies i ha d'escoltar els portaveus parlamentaris per fer-ho

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha defensat aquest dimarts la convocatòria de la Junta de Portaveus per aquest dimarts, argumentant que és el Reglament del Parlament el que obliga a fer-ho per respondre la petició de PSC, C's i els 11 diputats del PPC. Segons l'article 38 del Reglament, la Mesa s'ha de posicionar sobre una petició de consideració abans de quatre dies hàbils des de la presentació. Un termini que finalitza aquest dimarts al matí. El mateix article especifica que abans de decidir, la Mesa ha d'haver escoltat la Junta de Portaveus, fet pel qual la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, l'ha convocada encara que el PPC encara no s'hagi constituït formalment com a grup parlamentari.

“La Mesa no pot reconsiderar l'admissió a tràmit de la proposta de resolució si no ha tingut en compte la Junta de Portaveus i, per això, era imprescindible convocar-la. Si no, s'hagués produït un incompliment del Reglament del Parlament”, ha assenyalat Sabrià durant la roda de premsa d'aquest dimarts posterior a la reunió de la Permanent Nacional d'ERC.

El portaveu republicà ha qualificat d'acte de “filibusterisme parlamentari” l'estratègia del PPC de no constituir-se formalment com a grup parlamentari per ajornar el debat sobre el text que planteja l'inici de la “desconnexió” amb l'Estat. Una acció, però, que no aconseguirà la seva finalitat ja que el Reglament del Parlament estableix uns terminis concrets. Els 11 diputats populars no tenen perquè constituir el grup fins el proper divendres, però la presidenta del Parlament ja els ha demanat que designin un portaveu perquè assisteixi a la reunió d'aquest dimarts. “Nosaltres hem de fer que el Parlament pugui seguir avançant i hem de complir el Reglament”, ha insistit Sabrià.

Respecte a les negociacions amb la CUP, el portaveu republicà ha mantingut la discreció que caracteritza els contactes i només ha explicat que tant ERC com CDC i la CUP han de ser conscients que hauran de fer “concessions” per arribar a un acord que garanteixi que el procés independentista tira endavant.

Dissabte que ve es reunirà el Consell Nacional d'ERC, que nomenarà el seu cap de llista per a les properes eleccions espanyoles. “Des d'ERC intentem sempre fer llistes el màxim d'obertes, amb la participació de gent independent”, ha respost quan els periodistes li han preguntat si Gabriel Rufián (Súmate) és l'escollit per encapçalar la candidatura. De moment, Joan Tardà va ser designat fa alguns dies cap de llista d'entre els militants del partit, fet que no impedeix que la direcció situï un independent al capdavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA