Política

Mas ofereix un govern “amb responsabilitats compartides” i convocar una moció de confiança en deu mesos

El candidat de Junts pel Sí a la presidència de la Generalitat proposa sotmetre's a la votació dels diputats al juliol per decidir si segueix al capdavant de l'executiu

Artur Mas remarca que Catalunya necessita “un govern definitiu i sense trigar gaire”

“Se'm va dir: torni dijous, i aquí estic. Avui tornem a ser aquí, en aquesta segona part de la investidura”. Així ha començat Artur Mas el seu discurs en el ple del Parlament, en què aquest dijous cal fer la segona votació per decidir si se l'investeix o no president. El candidat de Junts pel Sí a la presidència de la Generalitat ha ofert un Govern “amb responsabilitats compartides” i, per tal de desencallar la investidura amb la CUP, ha anunciat una segona proposta: convocar una moció de confiança al Parlament en deu mesos per avaluar la feina feta per un hipotètic futur executiu.

Així, tal i com ha avançat El Punt Avui, Mas ha explicat que el nou executiu que proposa inclouria tres grans àrees amb un funcionament coral. Aquests tres grans departaments serien els d'Economia i Ocupació, Afers Exteriors, Institucionals i de la Transparència i Estat del Benestar.

Però com que Mas ha considerat que “les posicions s'han de moure” per arribar a un “punt comú”, avui ha afegit també la moció de confiança, que es faria al final del primer període de sessions, al juliol, per decidir si l'actuació del Govern en aquests deu mesos segueix tenint el suport dels diputats. “I, si no es supera, es canvia el president”, ha considerat el líder de CDC.

I és que, segons Mas, a Catalunya “li cal un govern definitiu i sense trigar gaire”. “No té sentit que el Parlament hagi començat la seva feina i no la pugui fer a ple rendiment perquè hi ha un govern en funcions”, ha afirmat.

I ha volgut remarcar “la celeritat del govern espanyol en actuar amb la nostra lentitud per fer els deures que ens toca”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia