Política

Homs acusa la CUP de “suspendre” el procés i li exigeix una “rectificació”

El candidat de Democràcia i Llibertat a les eleccions del 20-D i fins aquest dilluns conseller de la Presidència fixa quatre condicions per arribar a un acord

“No pot venir la CUP amb deu diputats i carregar-s'ho tot”, afirma

El cap de llista de CDC a les eleccions generals, Francesc Homs, ha acusat avui la CUP de “suspendre” l'aplicació de la declaració d'inici del procés cap a la independència, en bloquejar la investidura d'Artur Mas, i li ha exigit una “rectificació en tota regla”.

En declaracions a TV3, Homs ha deplorat que la setmana passada comencés amb “una arrencada de cavall”, amb l'aprovació de la resolució independentista, i acabés amb una “parada de burro”, amb el doble rebuig del Parlament, pel no de la CUP, a la investidura de Mas com a president de la Generalitat.

En posar-se “al costat del PP i Ciutadans”, segons Homs, la CUP és “qui de veritat ha suspès la declaració amb els seus vots”, l'ha deixat “impracticable”.

Homs ha plantejat quatre punts irrenunciables per arribar a un acord amb la CUP: permetre que es formi “un govern fort i estable amb garantia d'estabilitat parlamentària”, assegurar la “seguretat jurídica” per a tots empleats públics, un “compromís inequívoc amb els valors occidentals i particularment europeus” i un “compromís explícit de voluntat de diàleg i pacte amb l'Estat espanyol i les institucions europees”.

Si no poden garantir-se aquests quatre elements, imprescindibles per a “no asfixiar el procés”, ha advertit Homs, no serà possible la investidura abans que s'esgoti el termini del 10 de gener i, per tant, hi haurà “eleccions” anticipades al març.

Homs, que encapçalarà la coalició Democràcia i Llibertat que CDC comparteix amb Demòcrates de Catalunya i Reagrupament, ha exigit a la CUP una “rectificació en tota regla de la seva posició”.

“Cal replantejar-ho tot, si pot ser aquesta setmana no esperem a la que ve”, ha avisat el ja exconseller de la Presidència, que ha posat de relleu el “desconcert” en el món sobiranista, perquè “no pot venir la CUP amb deu diputats i carregar-s'ho tot”.

En uns termes inusualment durs, ha denunciat que els postulats de la CUP “van en contra de la gent treballadora i de la gent honesta d'aquest país”, que sortiria “empobrida” amb les seves polítiques.

“Hi ha molt bla bla bla”, ha dit Homs, que ha recriminat a la CUP l'ocupació del concepte “desobediència”, quan en realitat els seus 10 parlamentaris, “per obtenir l'acta de diputat, han hagut de prometre la Constitució”.

“Quan a ells els afecta, de desobeir res. Cap alcalde de la CUP desobeeix”, ha afegit Homs, que ha deixat el Govern per concentrar-se en el seu paper com a candidat a les generals.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica aquest dilluns precisament el cessament d'Homs, “a petició pròpia”, com a conseller de la Presidència, i “se li agraeixen els serveis prestats”; les seves funcions les assumeix el president de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona