Política

La CUP retreu a CDC que utilitzi arguments “neoautonomistes” i que torni a “la puta i la Ramoneta”

Evita dir ara que la nova proposta de JxSí ha d'incloure una persona diferent a Mas

Estan disposats a sotmetre a votació de la militància la decisió sobre el candidat, el pròxim 29 de novembre

La CUP ha atacat avui les veus “neoautonomistes” a CDC i l'ha advertit que no acceptarà que pretengui aplicar polítiques possibilistes a Madrid i torni a l'ambigüitat sobre la independència: “Ni 'peix al cove' ni 'la puta i la Ramoneta'”.

Així ho ha afirmat el president del grup parlamentari de la CUP, Antonio Baños, al costat dels altres nou companys d'escó, que han sortit en tromba contra les crítiques abocades per algunes figures de relleu de CDC, com Andreu Mas-Colell o Francesc Homs, contra les exigències de la CUP per a un acord d'investidura.

La CUP rebutja “xantatges” per obligar-la a investir Artur Mas com a president de la Generalitat i pensa sotmetre a votació en una eventual “assemblea nacional oberta” una hipotètica proposta formal que els plantegi Junts pel Sí (JxS).

La CUP ha evitat dir que la nova proposta que faci Junts pel Sí de cara a la investidura ha d'incloure una persona diferent a Artur Mas. Fonts de l'esquerra independentista han indicat que estan disposats a sotmetre a votació de la militància el pròxim 29 de novembre una proposta que contempli Mas president en cas que hi hagi canvi substancial en “el què, el com i el quan”. Tanmateix, la diputada Gabriela Serra ha recordat que la CUP ja ha plantejat les seves preferències sobre els noms.

La diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant ha retret aquest dijous els membres de JxSí que als últims dies han criticat l'actitud que la CUP negocia amb ells: “No pot ser que se'ns acusi de xantatge i que no estem cedint”.

En la roda de premsa ho ha negat i ha destacat que no han posat sobre la taula totes les mesures del seu programa, tot i que no renuncien a elles: “No se'ns pot acusar de plantejar coses inassumibles”.

Reguant ha dit que alguns punts del programa de JxSí no s'allunyen molt dels que planteja la CUP i ha afirmat que són precisament els que s'estan plantejat a la recerca d'arribar a un acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia