Política

Homs defensa el diàleg amb Madrid per assolir l'estat

El candidat de Democràcia i Llibertat manté que la proposta d'un pacte és la millor eina per tenir credibilitat davant del món

Avisa que no es tracta de demostrar qui és més independentista

Les tres D: dignitat, diàleg i decisió. Aquests són els principals conceptes del programa de Democràcia i Llibertat per al 20-D, que s'erigeix com l'organització que pot portar Catalunya a la independència des d'una actitud de serenitat i moderació.

La coalició que aglutina Convergència, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament, va presentar ahir les línies mestres que defensarà a Madrid, i el seu candidat, Francesc Homs, va recordar que cal fer “una proposta de diàleg, negociació i pacte” perquè és la millor manera que el procés català guanyi credibilitat davant de la comunitat internacional. “Cal que vegin que volem i que hem intentat asseure'ns per negociar”, va remarcar Homs, que va admetre, però, que difícilment el govern espanyol acceptarà aquest diàleg. “Es demostrarà que amb l'Estat espanyol no hi ha res a fer”, va afegir-hi.

Segons el dirigent de Convergència, aquesta estratègia servirà per legitimar Catalunya i el seu pas endavant cap a la independència i no pas per desinflar les pretensions sobiranistes. D'aquesta manera Homs va replicar les crítiques que va rebre setmanes enrere quan va explicar que la seva formació volia anar a Madrid a negociar la independència. En el mateix context, va matisar que no es tracta de “guanyar cap concurs de qui és més independentista, sinó de fer possible la independència”.

Precisament el punt compartit entre l'organització d'Homs i Esquerra és una còpia d'un extracte del programa de Junts pel Sí i detalla que, un cop aprovada la declaració de ruptura al Parlament, s'iniciarà una doble agenda de negociació: l'espanyola, per tal d'intentar arribar a una secessió pactada, i la internacional, perquè la resta de països reconeguin el nou país i també per continuar dins la Unió Europea.

Per la seva banda, el número 2, Carles Campuzano, va subratllar que la independència serviria per poder garantir l'estat del benestar.

LES FRASES

Cal que es vegi que volem i hem intentat asseure'ns per negociar la independència o el repartiment d'actius i passius
No venim a guanyar cap concurs d'independentistes de cap de setmana
Francesc Homs
CANDIDAT DE DEMOCRÀCIA I LLIBERTAT

En Comú Podem prioritza el referèndum

Un referèndum vinculant per trobar l'encaix entre Catalunya i la resta de l'Estat espanyol és el punt nuclear del programa d'En Comú Podem, que ahir es va fer públic. “Hem teixit llaços fraternals i solidaris amb forces en el conjunt de l'Estat. No estem sols. Junts ho farem tot”, va remarcar el número 1, Xavier Domènech, que també va prioritzar la “recuperació” dels drets socials.

Unió vol solucions i no problemes per a Catalunya

Unió considera que cal plantejar “solucions” per resoldre els maldecaps de Catalunya i no “crear problemes”, en al·lusió al procés independentista. És per aquest motiu que la formació d'Antoni Duran i Lleida ha escollit Solucions! com a lema de campanya per al 20-D.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia