Política

Romeva recorda a la CUP que cap més candidat proposat obté més suports que Artur Mas

El diputat de Junts pel Sí recorda a la formació d'esquerres que estan a l'espera d'obtenir una resposta a la proposta presentada

El diputat de Junts pel Sí Raül Romeva ha recordat aquest dimarts que cap candidat alternatiu ni cap candidat proposat durant les negociacions amb la CUP obté tant suport com Artur Mas. Segons Romeva dels noms que s'han posat sobre la taula “cap té el 100% de suports” dins de Junts pel Sí.

En una entrevista a RAC1, Romeva ha insistit que cal no bloquejar-se amb el nom. “Si ens enroquem amb el nom, perdem la perspectiva del moment que estem vivint”, ha afirmat. També ha recordat que Junts pel Sí va fer una proposta a la CUP que encara espera una resposta i que considera recull moltes de les demandes de l'esquerra anticapitalista. Romeva ha recordat que es tracta d'una presidència del govern (Artur Mas) i tres presidents de tres grans comission de govern (Oriol Junqueras, Raül Romeva i Neus Munté). A més, ha apuntat que aquestes quatre persones s'investirien “alhora”, fet que podria facilitar l'aprovació per part de la CUP.

Romeva ha afirmat que Junts pel Sí té clar que no s'està votant un president autonòmic, ja que en l'actualitat s'està en un procés de transició cap a l'estat propi, i que s'està despersonalitzant la figura del president de la Generalitat. També considera que la proposta presentada per Junts pel Sí recull tres aspectes importants reclamat per la CUP com són la fortalesa de les institucions, la resposta a les necessitats socials i que el procés l'ha de conduir i construir la gent, iniciant el camí cap a un procés constituent.

Romeva ha insistit que no és partidari d'eleccions al març i que s'està fent tot el possible per no arribar a aquest escenari. També ha rebutjat el debat sobre qui guanya en les negociacions. “Sobre la base de vencedors i vençuts és molt difícil construir. El que es tracta és d'arribar a un acord”, ha defensat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia