Política

Un mínim de 15 morts i més de 50 ferits en l'atac al metro de brussel·les, segons la televisió belga

La policia de la ciutat confirma que s'han produït “diverses explosions” a les estacions de Maalbeek i Schuman

Passades les onze del matí s'ha escoltat un altra deflagració al metro, però podria tractar-se d'una detonació controlada pels artificiers

Un mínim de quinze persones han mort i més de 50 han resultat ferides en l'explosió registrada aquest matí al Metro de Maalbeek de Brussel·les, al barri on es concentren les seus de les institucions comunitàries, segons fonts de la xarxa de transport públic STIB-MIVB a la cadena RTBF.

La mateixa operadora del metro ha apuntat en un missatge de condol a les xarxes socials que la xifra “provisional” de víctimes és “fins ara” de 15 morts i 55 ferits.

Segons ha informat la cadena pública valona, 10 dels ferits es trobarien en estat greu i hi hauria 45 ferits en estat menys greu.

La Policia de Brussel·les ha confirmat que s'han registrat “diverses explosions” a les estacions de Metro de Maelbeek i Schuman aquest dimarts a Brussel·les, tot i que de moment no se sap si hi ha víctimes en l'explosió a Schuman.

“S'han produït diverses explosions a Maelbeek i Schuman”, ha explicat a Europa Press una portaveu de la Policia de Brussel·les, sense més detalls sobre el nombre de deflagracions que s'haurien registrat en total.

Des de la xarxa del transport públic de Brussel·les (STIB) han confirmat que “hi ha hagut un atemptat en dos o tres estacions”, segons un portaveu contactat que no ha pogut donar més detalls.

La STIB ha confirmat en un comunicat una explosió a les 9.11 hores en un vagó de metro “parat” a l'estació de Maalbeek en direcció a Arts Loi, que ha estat evacuada i l'arribada de personal sanitari per atendre a “ferits”.

Poc després de la primera explosió, la Policia ha ampliat el perímetre de seguretat a l'estació de Maalbeek pel risc d'una segona bomba.

Passades les 11 hores s'ha escoltat una nova explosió al carrer de la Loi, pròxim a l'estació de Metro de Maelbeek, però tot apunta que es tracta d'una explosió controlada pels artificiers que treballen a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona