Política

EI reivindica els atemptats de Brussel·les

L'agència de notícies Amaq, vinculada a aquesta organització gihadista, ho ha anunciat

El comunicat del grup terrorista encara no ha pogut ser verificat

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha assumit aquest dimarts l'autoria dels atemptats que han causat avui almenys una trentena de morts i 200 ferits a Brussel·les, segons ha anunciat l'agència de notícies Amaq, vinculada a aquesta organització gihadista.

En un comunicat, difós en anglès i que encara no ha estat verificat, assenyala que els combatents de l'EI “han detonat una sèrie de bombes, cinturons i aparells explosius, dimarts, contra l'aeroport i una estació de metro del centre de Brussel·les, capital de Bèlgica , un país que participa en la coalició internacional contra l'Estat Islàmic”.

“Combatents de l'Estat Islàmic han obert foc dins de l'aeroport de Zaventem, abans que diversos d'ells detonessin els seus cinturons explosius. A més, un màrtir ha detonat el seu cinturó explosiu a l'estació de metro de Maalbeek”, ha precisat la nota, que afegeix que els atacs han causat “més de 230 morts i ferits”.

No obstant això, en un comunicat difós en fòrums gihadistes, l'EI assenyala que els atemptats han provocat la mort a 40 persones i ferides a 210 en uns llocs “elegits amb precisió”.

Així mateix, avisa als països occidentals que patiran “dies negres en resposta al seu agressió contra l'Estat de l'islam”. I afegeix que amb aquests atacs han aconseguit “infondre la por i el terror en els cors dels croats a casa seva”.

En aquests fòrums predomina un ambient d'eufòria per aquests atacs i es prodiguen també missatges d'incitació per atacar els països occidentals, sobretot els que participen en la coalició militar contra l'EI a l'Iraq i Síria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia