Política

Bèlgica continua buscant el tercer sospitós de l'atemptat a l'Aeroport

La Fiscalia Federal informa que aquest dimecres s'ha detingut una persona però desmenteix que sigui el terrorista fugit

També confirma que s'ha identificat els germans Brahim i Khalid El Bakraoui entre els terroristes suïcides del doble atemptat a Brussel·les

El fiscal federal de Bèlgica, Frédéric Van Leeuw, ha assegurat aquest dimecres que “la tercera persona que apareix a la càmera de seguretat de l'aeroport no ha estat trobada” i que continua sent buscada per les forces de seguretat. El fiscal ha desmentit així les informacions que apuntaven a la detenció de Najim Laachraoui, el suposat terrorista de l'atemptat d'aquest dimarts a Brussel·les que hauria fugit sense fer detonar la seva bomba.

En una roda de premsa aquest migdia des de la capital Belga, Van Lew ha explicat que almenys quatre terroristes van participar en els atacs a l'aeroport i al metro de la capital belga.

En aquest sentit, ha confirmat la identificació els germans Ibrahim i Khalid El Bakraoui com a dos dels terroristes suïcides, tal com ha avançat la premsa belga. Ibrahim és un dels dos homes –el que apareix al centre de la imatge– que es van immolar a l'aeroport i el seu germà Khalid és l'autor de l'atemptat a l'estació de metro de Maalbeek. Tots dos han estat identificats gràcies a les seves empremtes digitals. Els germans El Bakraoui tenien “molts antecedents policials” però “no vinculats al terrorisme”, ha precisat.

El segon kamikaze de l'aeroport –l'home a l'esquerra de la imatge– encara no ha estat identificat.

Les autoritats tampoc donen per identificat el tercer home que surt a la dreta de les imatges captades per les càmeres de seguretat de l'aeroport de Zaventem –vestit amb una jaqueta clara i un barret fosc–, però diversos mitjans belgues la premsa afirmen que es tracta de Najim Laachraoui. Segons el fiscal, la bossa que portava aquest sospitós, i que no va detonar, duia la càrrega explosiva més important.

Van Leeuw ha confirmat la detenció d'una persona aquest matí però no n'ha revelat la identitat. Ha desmentit, però, que sigui el tercer sospitós, tal com han publicat aquest matí alguns mitjans locals.

El fiscal ha revelat altres detalls de la investigació com la troballa d'un ordinador a les escombraries que contenia, entre altres documents importants per a la investigació, el testament d'Ibrahim El Bakroui, on deia que se sentia “perseguit per la policia” i que “no volia ser empresonat”.

La policia el va trobar a prop del pis on un taxista va recollir els tres sospitosos per portar-los a l'aeroport. El conductor va alertar les forces de seguretat en reconèixer els tres homes a la fotografia difosa per la policia. En l'escorcoll de l'habitatge, al barri de'Schaerbeek, els investigadors han trobat 15 Kg d'explosius, 150 litres de productes químics, detonadors, una maleta amb claus i cargols, materials plàstics i ventiladors. Així mateix, s'ha trobat una arma de guerra.

El fiscal federal ha actualitzat la xifra de víctimes dels atemptats, que se situa fins aquest dimecres al migdia en 31 morts i 270 ferits. Van Leeuw, però, ha advertit que la xifra de víctimes mortals es podria “revisar a l'alça” en les properes hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia