Política

La Moncloa culpa Sánchez de la paràlisi política

El govern espanyol lamenta que el líder del PSOE s'entesti a no voler parlar amb Rajoy i li retreu un excés d'“escenificació”

Sáenz de Santamaría assegura que no hi ha “cap novetat” sobre la reunió entre Rajoy i Puigdemont

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha acusat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, de ser el causant de la paràlisi política a l'Estat per no avenir-se a una gran coalició amb el PP per a la governabilitat de l'Estat. A més, i li ha retret el que considera un excés d'escenificació en el procés d'investidura.

En declaracions durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu de l'executiu ha denunciat l'“entestament” del PSOE al dir públicament que no vol “cap acord” amb el PP. I ha lamentat que el líder socialista prefereixi pactar amb el “tercer”, en referència a Podem, i no vulgui asseure's a parlar amb Mariano Rajoy, el president del “partit més votat” pels espanyols.

A propòsit de les negociacions entre Sánchez i el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha indicat que no sap “quant hi ha de negociació i quant de rodatge televisiu”. “A nosaltres ens agrada portar aquestes coses amb serietat”.

Sáenz de Santamería ha comentat que “caldrà veure cap a on va” i “quins efectes té” la negociació entre Sánchez i Iglesias.

La vicepresidenta ha reivindicat l'acció del seu govern i ha subratllat que a Espanya el que li va bé són “les polítiques serioses que han portat al creixement i a l'ocupació”.

Per aquest motiu, ha afirmat que el PP “continuarà defensant” l'opció de la gran coalició que Rajoy va posar damunt la taula l'endemà de les eleccions del 20 de desembre. Ha reconegut, però, que l'“aritmètica és molt tossuda” i que per poder governar “necessiten” el suport “imprescindible del PSOE”.

“Continuarem fins al final perquè creiem que convocar eleccions és l'última opció”, ha garantit.

Preguntada per la poca presència de Rajoy en aquest procés d'investidura i el seu immobilisme a l'hora de negociar, Sáenz de Santamaría ha defensat que tant el president del govern com els seus ministres estan duent a terme una “intensa activitat” per “explicar” el que consideren que seria “bo” per a l'Estat: un govern d'“àmplia coalició”.

Fonts de la Moncloa han explicat a Europa Press que “de moment” Rajoy no trucarà al secretari general del PSOE, a l'espera de veure si fracassa o no la seva

“Cap novetat” sobre la reunió entre Rajoy i Puigdemont

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reiterat la “disposició” del president de l'executiu espanyol en funcions, Mariano Rajoy, a reunir-se amb el seu homòleg català, Carles Puigdemont, però ha assegurat que no hi ha “cap novetat” respecte que mantingui una trobada entre tots dos.

“Cap novetat més que la disposició coneguda tot i que fos de manera insospitada a reunir-se amb qualsevol president”, ha manifestat en roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres.

Aquest mateix dimarts, des de Generalitat van asseverar que no constava cap “petició formal” per a la celebració d'una trobada entre els dos presidents.

De la mateixa manera que l'executiu central, des del govern català han remarcat la predisposició de Puigdemont a dialogar amb Rajoy malgrat que fins avui ni s'han telefonat ni s'han vist més enllà de la seva trobada a l'Aeroport de Barcelona a l'homenatge a les víctimes de l'accident de Germanwings.

Per la seva banda, Rajoy ja va subratllar que seria “bo” mantenir una conversa amb el líder de la Generalitat de Catalunya perquè tenen “moltes coses pendents”, sobretot a l'àmbit econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona