Política

Els alcaldes fan una crida al “seny” en les festes taurines

L'Aldea i Alcanar celebraran les pròximes festes, d'aquí a dues setmanes, i han convocat reunions per apaivagar els ànims

Els aficionats reiteren que condemnen les agressions a les animalistes

Tot i que els ajuntaments de l'Ebre defugen la polèmica, el darrer episodi d'agressions a unes animalistes durant les festes de Mas de Barberans ha obligat els alcaldes a prendre mesures a escala local. A l'Aldea, el pròxim municipi que celebrarà una festa amb bous, d'aquí a una setmana, tot el poble està cridat a participar en una reunió ciutadana que es farà divendres per debatre la qüestió. “Volem conèixer l'opinió de la gent i també apaivagar els ànims dels defensors i els detractors dels bous”, ha explicat l'alcalde, Dani Andreu, en declaracions a aquest mitjà. El mandatari ja ha fet una crida al “seny” i ha instat els taurins “a respectar aquells que enregistren imatges”: “No ens hem d'amagar d'unes festes que compleixen la llei.”

Andreu també ha volgut matisar que “els animalistes han de respectar l'afició dels taurins”. En aquest sentit, ha confiat que no hi haurà incidents durant les pròximes festes a la localitat. “Només cal que se suavitzen les posicions per evitar uns enfrontaments que no són positius per a ningú”, ha conclòs.

Pròximes també són les festes d'Alcanar, que començaran el divendres 13. L'alcalde, Alfons Montserrat, no ha entrat a valorar els episodis de Mas de Barberans i, tal com ha fet el seu homòleg de l'Aldea, ha volgut confiar que no hi haurà problemes greus a la localitat durant els actes taurins.

En aquest sentit, tant Montserrat com Andreu han avançat que no hi haurà dotacions extra dels Mossos per controlar qualsevol incident que es puga produir. Sobre això, ambdós estan cridats, com la resta d'alcaldes de pobles taurins, a una reunió a la delegació del govern aquest divendres per analitzar el context.

LA FRASE

Cal que els taurins respecten els que graven els bous perquè no ens hem d'amagar de la festa
Dani Andreu
ALCALDE DE L'ALDEA

La CUP ha donat suport a les noies agredides

La CUP de les Terres de l'Ebre va emetre ahir un comunicat en què donava suport a les animalistes agredides i també condemnava l'episodi de Mas de Barberans. La formació va mostrar el rebuig, “no només cap als agressors, sinó també cap a tots aquells que encoratgen a la violència des de les grades” de les festes taurines. Sobre això, va lamentar que cap partit de l'Ebre tinga la valentia, segons recollia el comunicat, per treballar en el canvi del model de les festes majors dels pobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona