Política

Felipe González compara Pablo Iglesias amb Marine Le Pen

L'expresident del govern espanyol considera que el discurs “populista” de tots “és exactament igual”

L'expresident del Govern espanyol, Felipe González, veu “exactament igual” el discurs “populista” de la líder del partit d'extrema dreta francès Front Nacional, Marine Le Pen, i el del secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

Així ho ha manifestat en una entrevista a la revista Cambio16 on afirma que tots els “populismes tenen exactament el mateix discurs”, independentment de si són d'esquerres o de dretes.

L'exlíder socialista, que s'ha mostrat preocupat per l'escenari polític actual, creu que ara es fa “una política d'emocions”. Sobre aquesta qüestió, ha advertit els líders polítics que “qui no es fa càrrec de l'estat d'ànim de la gent perd el lideratge”. González ha precisat que “fer-se càrrec de l'estat d'ànim de la gent no significa respondre emotivament”, sinó que l'important és fer-ho “amb eficàcia”.

L'exsecretari general del PSOE ha criticat les forces d'esquerra per, segons ell, la seva ceguesa voluntària” respecte del chavisme. González, que no veu “cap solució immediata” per a Veneçuela, ha afirmat que no creu que no hi ha “cap país del món que, sense una guerra, hagi destruït tant en tan poc temps”. Segons ell, la corrupció a Espanya comparada amb la veneçolana “seria gairebé un joc de nens”. En la seva opinió, l'“única solució” per a Veneçuela és “seure a dialogar i buscar un camí de transició d'aquesta bogeria de règim cap a un altre normalitzat”.

Sobre la crisi dels refugiats, ha lamentat que a la Unió Europea no hi hagi “una política exterior i de seguretat comuna”. Al mateix temps, ha criticat que les institucions comunitàries es limitin a respon a aquest “drama” a través dels camps de refugiats.

“Com podem pensar que un home de 33 anys amb dos o tres fills i la seva dona, que pot ser enginyer informàtic, pot acceptar com a resposta que li milloraran les condicions de vida al camp de refugiats”, ha preguntat.

El veterà polític ha avisat que les institucionspolítiques de l'Estat espanyol estan “absolutament desactualitzades” davant de l'“impacte immediat” de les xarxes socials. “Quan un Parlament discuteix una cosa fa ja molts dies que ho havien dit a les xarxes socials. El Parlament va darrere”, ha explicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia